Bowling en café in Het Munchenhof maken plaats voor restaurant

De familie D’Hoine op het doopfeest van de kleine Charles. We zien v.l.n.r. Hubert D’Hoine, Nathalie Degryse, Frieke Vansteenhyuse, Gillian D’Hoine met Charles en Maïro D’Hoine. © RB
Redactie KW

Eén van de oudste bowlings in de Westhoek verdwijnt. In Het Munchenhof in Langemark wordt momenteel volop gewerkt aan een nieuw concept. Daarbij maken het café en de bowling plaats voor een nieuw restaurant, waarvoor nog een naam gezocht wordt.

Sinds de jaren ‘60 in de vorige eeuw mikt Het Munchenhof op ontspanning voor iedereen. In 1961 werd door Hubert Ghekiere gestart met een feestzaal. Twee jaar later kwamen daar al twee bowlingbanen en 25 kamers bij. Nog eens zeven jaar later verhuisde de bowling naar de caféruimte en het aantal banen werd verdubbeld. Eind de jaren ‘70 werd de zaak overgenomen door Huberts dochter Marie-Rose en haar echtgenoot Roger D’Hoine en zij stampten in de jaren ‘80 de bekende discotheek uit de grond. Eind de jaren ‘90 werd die discotheek opnieuw omgebouwd tot feestzaal, toen met Hubert D’Hoine en Nathalie Degryse al de derde generatie aan het roer stond. Ook het hotel werd in de loop der jaren grondig uitgebouwd en was altijd bijzonder populair bij Britse toeristen en scholen.

Wie de mooiste naam aanbrengt, trakteren we op een menu ter waarde van 200 euro

Maar ook voor Hubert en Nathalie hakte corona er zwaar in. “We misten zo’n 10.000 tot 15.000 logies en alle veertiendaagse brunches moesten geschrapt worden. Ook het café ging op slot. Voor ons was dat een rampperiode. Anderzijds gaf het ons ook tijd om na te denken over eventuele nieuwe plannen. Onze bowlingzaal was aan vernieuwing toe en daar hing een serieus prijskaartje aan. Bovendien zijn vier banen eigenlijk niet meer rendabel. Daarom namen we de beslissing om te stoppen met de bowling. Wie een zaak uitbaat en wil vernieuwen, moet soms ook afscheid kunnen nemen van bepaalde zaken.”

Opendeurdag

Samen met de bowling verdwijnt ook het café. “Die vrijgekomen ruimte willen we gebruiken om een nieuw restaurant uit te bouwen. Op dit moment zijn de verbouwingen volop bezig. Er resten alleen nog kale muren en een uitgebroken vloer. We willen een gezellig traditioneel restaurant openen waar ook tapas op de kaart zal staan. We streven vooral naar gezelligheid, waar de mensen een glas kunnen drinken en iets kunnen eten.” Voor dat restaurant zijn Hubert en Nathalie nog op zoek naar een naam. “De overkoepelende naam blijft Het Munchenhof, maar de vernieuwde delen geven we graag een andere naam. Wie de mooiste naam aanbrengt, trakteren we op een verwenmenu ter waarde van 200 euro. Op zaterdag 6 en zondag 7 november is er weer onze opendeurdag en dan zullen we aan al onze bezoekers ook de grondplannen kunnen tonen. Dit jaar bestaan we 60 jaar en ik had graag dit jaar geopend, maar corona stak helaas stokken in de wielen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier