Hypermodern nieuw vissersschip te water gelaten

Hannes Hosten

In Friesland is de Windroos, het nieuwe schip van reder Geert De Groote uit Knokke-Heist, te water gelaten. Het supermodern uitziende schip moet in de zomer naar Zeebrugge komen.

Het was Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) die de foto’s van het nieuwe schip deelde op Twitter. “Innovatie ten top bij onze vissers”, glunderde de minister virtueel. “Het casco is nu klaar en het schip is vrijdag aangekomen in Urk, waar het plaatsen van de motoren en de binnenafwerking zal gebeuren”, vertelt Geert De Groote. “Dat zal nog wel een viertal maanden in beslag nemen. Eind juli zal de Windroos helemaal klaar zijn en naar Zeebrugge komen.”

De Belgische vissersvloot is volop aan het vernieuwen, want momenteel worden zeven nieuwe schepen gebouwd en zijn er nog wat reders die met plannen bezig zijn. De Windroos moet voor Geert De Groote, die ook voorzitter is van de Rederscentrale, de Z.98 Op hoop van zegen vervangen, die uit 1991 dateert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.