Gistelse Agro Markt keert terug naar roots met tweedehandsmarkt

Archiefbeeld van een eerdere, drukbezochte editie van de Agro Markt. © TVA
Redactie KW

De tweejaarlijkse Agro Markt zal er dit jaar anders uitzien. Ook hier speelt de coronacrisis de organisatoren parten. Concreet komt er een tweedehandsmarkt voor landbouwmachines in samenwerking met een veilinghuis. “Hiermee keren we terug naar de basis”, zegt voorzitter Franky Annys.

De Agro Markt werd opgestart in 1985 door bestuursleden die aangesloten waren bij het Algemeen Boeren Syndicaat. De beurs is dan ook een begrip in de landbouwsector en weet telkens tot wel 10.000 bezoekers te ontvangen in het Gistelse industriepark. Ongeveer 140 standhouders komen er zichzelf voorstellen, elk met hun specialisatie: machines, stallenbouw, loonwerkers, melkmachines, voederleveranciers, enzovoort. Op de beurs worden ook vele contacten gelegd tussen de aanwezige bedrijven en landbouwers tijdens infosessies. Uiteraard ontbreekt ook randanimatie niet. Maar je raadt het al: al dit fraais zal er dit jaar niet te bespeuren zijn.

Strenge regels

“Als gevolg van de wederom strengere maatregelen rond de coronapandemie hebben we met veel spijt in het hart beslist dat de Agro Markt niet zal doorgaan in de vertrouwde vorm”, zucht voorzitter Franky Annys. “Na het overleg van de Nationale Veiligheidsraad over de huidige opflakkering van het virus is het organiseren van een beurs praktisch niet meer mogelijk. We hadden er nochtans zin in en al heel wat voorbereidingen getroffen. Van in het begin hadden we echter ook duidelijk gesteld dat de organisatie van de beurs beheersbaar en veilig moest kunnen gebeuren”, vervolgt Annys. “De veiligheid en gezondheid van de standhouders, vrijwilligers en bezoekers is te belangrijk en we willen geen enkel risico lopen.

We beperken ons tot een tweedehandsmarkt voor landbouwmateriaal

Het aantal bezoekers beperken is voor ons ook geen optie. Daarom beslisten we om onze activiteit dit jaar te beperken tot een tweedehandsmarkt in samenwerking met veilinghuis Troostwijk, gespecialiseerd in industriële goederen. Hiermee keren we als Agro Markt terug naar onze roots en naar de eerste edities, die zich bijna volledig richtten op het verhandelen van tweedehands land- en tuinbouwmateriaal tussen landbouwers onderling. Dit kunnen we volledig coronaproof organiseren door een gespreide aanvoer en registratie van materiaal op een ruime kavel.”

Praktisch

Het aanleveren van de goederen gebeurt nog tot en met zaterdag 8 augustus tussen 13 en 17 uur in de Rochesterlaan 13 in Gistel. De online bezichtiging van het aangeboden materiaal kan vanaf 16 augustus via www.troostwijkauctions.com. De fysieke kijkdagen vinden plaats op 12 en 13 september tussen 10 en 18 uur. De veiling sluit uiteindelijk op 15 september om middernacht. (TVA)

Meer info: info@agro-markt.be of 0486/39.42.60.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier