Meer dan 500 bezwaren tegen de reuze-windturbines in Ieper

Yves Tanghe op de plek waar één van de windmolens zou komen. © (Foto EF)
Redactie KW

De ‘Vredesmolens’ van Luminus zorgen voor veel ongerustheid in Iepe. In twee weken tijd werden al meer dan 500 bezwaarschriften opgehaald bij de inwoners uit de buurt.

“Die bezwaarschriften zijn bijna allemaal ‘aan de deur’ opgehaald door een gemotiveerde groep mensen uit de buurt. Zodoende kon een persoonlijk praatje gemaakt worden met de inwoners en kon het buurt- en wijkgevoel versterkt worden. Hier dus geen gemakkelijke mailtjes via naamloze en verre websites”, vertelt woordvoerder Yves Tanghe.

De impact van de vier geplande windturbines is dan ook niet klein. De vier molens zouden op amper 250 meter van de eerste huizen komen. Momenteel loopt het openbaar onderzoek nog altijd, tot 26 januari kunnen er nog bezwaren worden ingediend.

Het buurtplatform heeft een Facebookpagina geopend, Frontwind Ieper Brielen, waar het bezwaarschrift ook kan gedownload en ondertekend worden en overgemaakt via de aangeduide kanalen.

“Voor alle duidelijkheid: de meeste bewoners zijn wel gewonnen voor windenergie als groene bron van elektriciteitsproductie, maar de inplanting van 200 meter hoge turbines zo dicht bij de huizen en scholen is onverantwoord en kan schade toebrengen aan de gezondheid en aan de leefomgeving”, geeft woordvoerder Yves Tanghe nog mee als besluit. (EF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier