Emanuel Rosselle opent nieuwe Black Snake Tattoo

Emanuel Rosselle opent een gloednieuwe tattooshop. © CLL
Christophe Lefebvre

Ronkende machines, inkt in alle kleuren en enkele rockgitaren aan de muur. Wervik werd zonet een tikkeltje rebelser, want in de Sint-Medardusstraat opende Emanuel Rosselle (32) de deuren van zijn gloednieuwe tattoo salon Black Snake Tattoo.

Nieuw is Emanuel niet echt in de wereld van huidtekeningen. “Ik verdiende mijn strepen in een studio in Diksmuide, waar ik me vooral wist te verfijnen in de kunst van line- en dotwork. Zelf ben ik een kind van de streek en uiteindelijk begon ik na enkele jaren uit te kijken naar een eigen plek, die ik dan ook in mijn thuisstad vond.”

De keuze voor Wervik was meer dan alleen maar de keuze van zijn thuisstad. “Commercieel zit ik op een ideale plaats”, klinkt het. “Hier is heel wat passage en vooral door de week komen heel wat mensen van over de grens hier voorbij, op weg naar hun werk. Het noorden van Frankrijk is voor de tattoo-industrie een niet te verwaarlozen regio. Het werk van de Belgische tattoo-artiesten geniet er hoog aanzien en dus komen ze graag bij hun noorderburen voor een stukje kunst op huid.”

Traditionele manier

Met Black Snake Tattoo probeert Emanuel eveneens terug te keren naar de meer traditionele manier van werken. “Mijn machines zijn bijvoorbeeld op maat gemaakte toestellen waar je nog echte naalden in steekt. Heel wat nieuwkomers werken graag met moderner gereedschap, zoals machines die met cartridges werken. Hoewel het uiterst degelijke machines zijn, heb ik toch een voorkeur voor de oldskool systemen. Mijn materiaal komt uit Rusland, waar het op maat werd gemaakt door een Russische tattoo-artist. Stiekem moet ik toegeven dat ik er best wel trots op ben.”

Ook voor piercings kan men bij Black Snake Tattoo terecht. “Al moet ik er wel bijvertellen dat het gros van de nieuwe collectie juwelen nog moet geleverd worden”, grapt de kunstenaar. “Natuurlijk hebben we ook met corona rekening gehouden. Iedereen kan hier op een uiterst hygiënische en vooral veilige manier van een inkttekening worden voorzien.”

Dotwork

Sedert de lockdown lijkt Wervik wel een speciale aantrekkingskracht uit te oefenen op de tattoo branche, want ook vier andere zaken wisten zich er te nestelen. “Maar echt concurrenten zijn we niet van elkaar”, sluit Emanuel af. “We hebben allemaal onze eigen stijl die ook gericht is op een specifiek publiek. Fotorealistische tattoos zijn bijvoorbeeld niet aan mij besteed maar voor dotwork, een stijl waarmee tekeningen door middel van punten worden gemaakt, mag je mij altijd wakker bellen.”

Wie een afspraak wil maken of eerdere werken van Emanuel wil bekijken, kan hiervoor terecht op de Facebookpagina van Black Snake Tattoo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.