De Kringloopwinkel lanceert eigen webshop, grote meubels worden ook geleverd

Nu de zes filialen noodgedwongen dicht moeten blijven, schakelt De Kringloopwinkel digitaal. Met een eigen webshop wordt het mogelijk voor klanten om tweedehands kledij, boeken maar ook grotere meubelstukken online te bestellen. “We gebruiken deze periode ook om te onderzoeken of een online Kringloopwinkel na corona een mogelijkheid is”, klinkt het bij communicatieverantwoordelijke Jo Vanackere.

Jo Vanackere van De Kringloopwinkel stelt de nieuwe webshop voor. © Olaf Verhaeghe

Omdat ook de verkooppunten van De Kringloopwinkel onder de noemer ‘niet-essentiële winkels’ vallen, moeten al enkele weken de deuren dichthouden. Maar niet getreurd! Voortaan kan je ook terecht op de gloednieuwe webshop van De Kringloopwinkel.

“Ook tijdens deze tweede lockdown moeten we onze deuren gesloten houden”, zegt communicatieverantwoordelijke Jo Vanackere. “Deze maatregel stak de al bestaande plannen om een webshop op te starten in een forse stroomversnelling. Met www.dekringloopwinkel.be/webshop is het nu zover.”

Bestellen en afhalen

De nieuwe online winkel werkt volgens het ‘click & collect’-principe: klanten bestellen op de website en komen de gewenste goederen afhalen in een van de zes winkels of het centrale depot aan De Warande in Heule.

Grotere meubelstukken kunnen zelfs thuis geleverd worden.
Grotere meubelstukken kunnen zelfs thuis geleverd worden.© Olaf Verhaeghe

“Met onze webwinkel bieden we een uitgebreid en divers aanbod”, aldus Jo van De Kringloopwinkel nog. “In deze periode zijn heel wat mensen nog op zoek om Sinterklaas te helpen bij de keuze van speelgoed, ze willen de kerstsfeer al in huis halen en zoeken inspiratie voor een leuk en duurzaam eindejaarcadeau. Daarnaast vind je ook kledij, schoenen en boeken maar ook meubels. Voor wie dat wenst, maken we het leveren van grotere stukken thuis zelfs mogelijk.”

Online combineren

Net zoals altijd is de opbrengst van de verkoop bestemd voor het creëren van sociale tewerkstelling. “Dankzij De Kringloopwinkel Webshop kunnen we tijdens deze moeilijke periode overigens meer mensen aan het werk te houden. En wat we verkopen zijn bovendien lokaal ingezamelde spullen die eveneens lokaal een nieuw leven krijgen”, aldus Jo Vanackere.

Met de lancering van de webwinkel wil De Kringloopwinkel alvast de verplichte sluiting tijdens deze tweede lockdown overbruggen. “Ondertussen worden de mogelijkheden onderzocht om na deze periode de online verkoop te combineren met het openhouden van onze fysieke winkels”, besluit Jo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.