Coolblue opent eerste West-Vlaamse winkel in Kuurne

Olaf Verhaeghe

Het van oorsprong Nederlandse e-commercebedrijf Coolblue komt naar West-Vlaanderen. Nog dit jaar opent op Ter Ferrants in Kuurne, in het pand van de voormalige Brantano-winkel, een eerste West-Vlaamse filiaal van de keten, gespecialiseerd in electro en huishoudtoestellen. Coolblue zoekt daarvoor nog 25 nieuwe collega’s.

Coolblue, oorspronkelijk een Nederlandse online retailer, komt naar Kuurne. Eind dit jaar opent de specialist in e-commerce een eerste West-Vlaamse filiaal in het leegstaande winkelpand van Brantano langs de Brugsesteenweg. Dat kondigt de keten donderdag zelf aan.

De Kuurnse winkel, goed voor een oppervlakte van ruim 1.000 vierkante meter, wordt de 18de fysieke Coolblue-locatie en pas de zesde in ons land. Eerder opende Coolblue al shops in Antwerpen, Gent, Brussel, Zaventem en Hasselt.

1.000 producten proberen

De reden om ook winkels aan het e-commercebedrijf toe te voegen, ligt volgens oprichter en ceo Pieter Zwart voor de hand. “Onze klanten hebben heel vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het toch graag nog even ervaren”, zegt hij. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Binnenkort is dit ook mogelijk in onze winkel in Kuurne.”

In totaal zullen er meer dan 1.000 producten uitgetest kunnen worden, maar klanten kunnen er vanaf eind dit jaar ook terecht voor advies, reparaties na verkoop en het afhalen van online bestellingen.

25 jobs

Voor de winkel in Kuurne is Coolblue voorlopig nog op zoek naar 25 nieuwe collega’s, gaande van een floor manager over winkelmedewerkers en fietsbezorgers tot mensen die reparaties aan smartphones en tablets kunnen uitvoeren. Solliciteren kan via www.werkenbijcoolblue.be .

In 2020 draaide Coolblue een omzet van zo’n 2 miljard euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier