Caroline bakt taarten voor honden én baasjes:“De presentatie is belangrijk”

(foto AVH)
(foto AVH)
Redactie KW

Een bakker, maar dan voor honden. Het lijkt alleen in sprookjes voor te komen, maar Caroline Herzet (21) uit Maldegem is er sinds oktober mee bezig. Voordien was ze aan de slag als hondenoppas en bood ze een uitlaatservice aan, maar omdat iedereen meer thuis was, moest ze het noodgedwongen over een andere boeg gooien.

Herzet moest zichzelf opnieuw uitvinden omdat minder en minder mensen nood hadden aan een hondenoppas. “Ik wilde toch met honden bezig blijven, want heb al altijd een grote liefde voor honden gehad. Door mezelf bij te scholen over wat honden al dan niet mogen eten, wil ik ervoor zorgen dat honden op een gezonde manier kunnen genieten van een lekkere maaltijd”, steekt de Maldegemse van wal.

In principe maakt Caroline taarten voor mens én dier. Hoewel de ingrediënten weinig verschillen, ligt het grootste verschil volgens haar in de smaak: “Honden mogen niet danig zoete dingen eten. Eigenlijk zijn alle felle smaken voor honden uit den boze. Maar verder zeg ik de klanten ook dat ze samen met hun hond van de taart kunnen genieten. Vaak geven klanten de helft van de taart aan hun hond, de rest eten ze zelf op. Ook zij kunnen dus proeven van mijn bereidingen, die voornamelijk gebaseerd zijn op bloem, eieren en erg veel pindakaas.”

Glutenvrij

Nu steeds meer mensen te kampen hebben met allergieën ziet Caroline die trend zich ook bij honden verderzetten: “Ik krijg veel aanvragen voor honden die allergisch zijn. Ik zoek met plezier voor hen oplossingen, zoek uit wat de mogelijkheden zijn en ben niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Veel honden mogen namelijk geen eieren eten, voor hen maak ik dan taarten die geen eieren bevatten.”

Bovendien zien de taarten van Caroline’s DogsCare er even sierlijk en kleurrijk uit als de taarten die je bij de bakker kan kopen. “Ik vind het belangrijk dat ook honden een versierde taart krijgen. Het is een kwestie van creatief te zijn. Ik probeer net als bij mensen de gebruikelijke thema’s te hanteren: Pasen, Kerstmis en Valentijn. De presentatie is belangrijk vind ik.”

Alternatieven zoeken

In België is Caroline een van de enigen die een bakkerij voor honden uit de grond stampte. Ze werkt volledig vanuit haar huiskeuken in Maldegem, maar wil haar zaak in de toekomst laten groeien: “Als het te druk wordt, moet ik wellicht alternatieven zoeken. Mama helpt me soms ook, net als bij het maken van taarten voor kinderen moet ook bij ons de klopper van de mixer soms afgelekt worden”, besluit Caroline lachend.

(AV)

Meer info over Caroline’s DogsCare vind je via Carolinesdogscare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.