Brugge krijgt in mei een ‘chocolate university’

Redactie KW

De ‘Chocolate University’ wordt een internationaal kenniscentrum. En ambieert zijn kennis van trends en technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen.

Met meer dan 50 gepassioneerde chocolatiers die dagelijks creëren, vernieuwen en innoveren, is Brugge dé chocoladestad bij uitstek. Je vindt er chocolade in alle geuren en kleuren, alle vormen en groottes. Van het klassieke ‘Brugse zwaantje’ tot pralines met chips en snuif-cacao. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Het enige dat nog ontbrak was een plaats waar je al dit vakmanschap kan leren, een echte chocolade universiteit, zeg maar. Daar komt nu verandering in.

Vanaf 28 mei 2018 lanceert Syntra West in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade, Selmi en Cacaolab de allereerste ‘Chocolate University’ in België.

De Chocolate University wordt een internationaal kenniscentrum waar chocolatiers uit de hele wereld zich kunnen perfectioneren in hun vak. Op deze manier wenst Chocolate University zijn kennis van de laatste trends en de nieuwste technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen.

Brugge krijgt in mei een 'chocolate university'
© Benny Proot

De Chocolate University Belgium start met een week workshops, demo’s en ervaringen rond het thema “Taste”. Sprekers zijn onder meer Dominique Persoone vanThe chocolate Line (nieuwe, innovatieve ideeën), Stéphane Leroux, auteur van Bleu Chocolat (hoe prachtige chocoladestukken tot stand komen), Michel Eyckerman van Belcolade (over problemen als sugarbloom en fatbloom) en David Redon (nieuwste trends).

De Chocolate University loopt van maandag 28 mei t.e.m. vrijdag 1 juni

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.