https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sloop voormalige koekjesfabriek Dupon gestart

© (Foto Coghe)
Redactie KW

In de Industriestraat is de sloop gestart van de voormalige gebouwen van Dupon Biscuits gestart. Dupon zelf verhuist naar een nieuwe vestiging in Torhout. De oude koekjesfabriek maakt plaats voor een nieuw bedrijventerrein met 31 kmo-units dat de naam Houtland-West krijgt.

Projectontwikkelaar Global Estate Group, die de voormalige fabriek heeft aangekocht, laat weten dat al de helft van de kmo-units een eigenaar kent, terwijl de verkoop nog maar net gestart is.

“De site heeft een totale oppervlakte van 2,3 ha en omvat tot op vandaag loodsen, kantoren, productiehallen en een woning,” vertelt Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group. “De loodsen en kantoren maken plaats voor de 31 kmo-units, maar de twee productiehallen van respectievelijk 2.100 m² en 4.300 m² blijven behouden en worden te koop of te huur aangeboden. Op die manier hergebruiken we wat er vandaag nog is, maar steken we het in een nieuw kleedje. We hopen in februari te kunnen starten met de bouw van de units, zodat de ondernemers eind 2022 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe kmo-park. De interesse is alvast groot want we stellen vast dat de verkoop is nog maar net gestart is en dat al de helft van de units werd verkocht.”

Voor die verkoop zorgt Osaer & Pauwels. De makelaar organiseert op 21 oktober een infoavond voor alle geïnteresseerden. De infoavond gaat door van 19.30 tot 22.30 uur in het Event House in de Sint-Bertinuslaan 28 in Ichtegem. Inschrijven voor de infoavond is wel verplicht en kan nog tot 15 oktober via een mailtje naar machteld@osaer-pauwels.be of een telefoontje naar 050/67.81.90. (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.