Residentie Rialto klaar tegen bouwverlof

Het Senior Homes-project Residentie Rialto in de Langestraat moet in de zomer klaar zijn. (foto PM)
Het Senior Homes-project Residentie Rialto in de Langestraat moet in de zomer klaar zijn. (foto PM)
Gillian Lowyck

Residentie Rialto in de Langestraat, op de site van de voormalige bioscoop, is bijna klaar. Het project van Senior Homes met tachtig assisentiewoningen liep door de coronacrisis vertraging op. Rond het bouwverlof deze zomer moet alles afgewerkt zijn.

De bouw van Residentie Rialto ging van start in 2018. Er komen tachtig erkende assistentiewoningen op de site van de voormalige Ciné Rialto. Daarnaast komt er ook een brasserie, fitness, wellness, kapsalon, pedicure, manicure en een centrale binnentuin.

“Corona heeft ook bij ons voor vertraging gezorgd”, zucht Wilfried Martens, zaakvoerder van Senior Homes. “Heel wat aannemers werken tegenwoordig met bouwvakkers uit het buitenland. Strenge maatregelen en verplichte quarantaines zorgen zo voor heel wat vertragingen. Sommigen onder hen hebben ook besloten om de situatie nog af te wachten en even niet in het buitenland te gaan werken. Het is dus niet van een leien dakje gelopen, zeker niet.”

Gelukkig is er vandaag licht aan het eind van de tunnel: “Sommige appartementen zijn al helemaal klaar”, gaat Martens verder. “We hopen alles afgewerkt te hebben rond of net na het bouwverlof. Voor de eerste bewoners kunnen verhuizen, moet eerst alles open kunnen zoals de fitness, de wellness… Dat is de voorwaarde. Voor de brasserie, die trouwens voor iedereen open zal zijn, zoeken we momenteel nog een uitbater. We zijn met verschillende kandidaten aan het onderhandelen.”

Mensen maken het verschil

Zo’n 75 procent van de appartementen is ondertussen verkocht. Zestig procent is al verhuurd. Ongeveer tien procent van de kopers is Oostendenaar.

“Er is veel vraag naar dit type woningen”, gaat de zaakvoerder verder. “En dat ondanks het feit dat een heel groot deel van de assistentiewoningen aan de kust te koop of leeg staat. Hoe het komt dat mensen wel bij ons terechtkomen? Door onze reputatie. Wij werken met mensen: van maandagmorgen tot zaterdagnamiddag is er permanent iemand aanwezig. In totaal zullen er vier voltijdse personeelsleden in Residentie Rialto aan de slag zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.