Nieuw woonproject met 36 appartementen in centrum Oostende eert kunstschilder Maurice Boel

De 36 appartementen zullen grote terrassen hebben.©Steenoven
De 36 appartementen zullen grote terrassen hebben.©Steenoven
Hannes Hosten

OostendeOp de hoek van de Hofstraat, Platformstraat en de Mariahofstraat komt een nieuw woonproject met 36 appartementen. Het krijgt de naam ‘Zephyr’, net zoals het geboortehuis van kunstschilder Maurice Boel aan de overkant van de straat.

Het project komt in de plaats van vijf panden die al enkele jaren leeg staan. Bouwpromotor Steenoven uit Roeselare bouwt er 36 appartementen met één of twee slaapkamers, verdeeld over zeven etages.

“De locatie, de grote ramen en de goedgeplaatste patio’s zorgen dat alle appartementen van veel daglicht zullen genieten”, zegt Christophe Pottiez van Steenoven. “Ze hebben ook allemaal een ruim terras.”

De bewoonbare oppervlakte varieert van 64 tot 106 m² en de prijzen starten vanaf 195.000 euro, exclusief kosten. Steenoven voorziet in het complex ook een ondergrondse parking met twee verdiepingen en 21 parkeerplaatsen, bereikbaar met een autolift. Alle appartementen beschikken ook over een ondergrondse berging en op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke fietsenstalling voor 68 fietsen.

Geboortehuis Boel

De keuze voor de naam ‘Zephyr’ is een eerbetoon aan kunstschilder Maurice Boel (1913-1998), wiens geboortehuis ook ‘Zéphyr’ heette en stond in de Hofstraat 8, tegenover de projectsite. Op de locatie werden eind maart opnames gemaakt voor gloednieuwe fictiereeks Onder Vuur , dit najaar te zien op Eén.

“Zephyr bevindt zich op een toplocatie, pal in de historische binnenstad. De plannen werden getekend door het Kortrijkse architectenbureau Bureau W”, vertelt Christophe Pottiez. “We kozen voor een tijdloze en hedendaagse architectuur, met een gevel in metselwerk met accenten in architectonisch beton. Met Zephyr mikken we zowel op mensen die een eerste woonst zoeken als op tweedeverblijvers.

“De stedenbouwkundige vergunning is al binnen”, zegt Christophe Pottiez. “De werken starten na de zomer en zullen drie jaar duren. Voor de realisatie van Zephyr werken we samen met het Oostendse immokantoor Depoorter. (HH)

Meer info op www.zephyr-oostende.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.