Knokke-Heist start verkoop opmerkelijk appartementencomplex

© (Foto Erwin Tecqmenne Fotografie)
© (Foto Erwin Tecqmenne Fotografie)
Redactie KW

In Knokke start de verkoop van een opmerkelijk complex. Appartementscomplex HOOST, een samentrekking van Heist en host (gastheer), is een creatie van het projectontwikkelaar CAAAP. De bedoeling van het gebouw is om woningen en publieke functies te combineren.

Het gebouw is ontworpen in de vorm van een toren met een centrale patio en staat op de Heistse Maes en Boereboomplein. HOOST is zo’n 50m hoog, verdeeld in dertien verdiepingen en bevat 97 appartementen.

Verder is er in de toren ook plaats voor de multifunctionele ruimtes zoals een bibliotheek en spelotheek, maar onder andere ook een trouw- en gemeenteraadshal. Rond het gebouw is er een plein van 15 000 m² waar er ruimte is voor shops en horeca. Ook de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval zal er plaatsvinden. Onder het plein bevinden zich 230 parkeerplaatsen.

CAAP omschrijft het gebouw zelf als een gestapelde stad met frivole woningen. De opeengestapelde huisjes met balkons verwijzen naar de traditionele Heistse villa’s uit de jaren ’30 en ’40. Matthias Hoornaert, Algemeen Directeur bij CAAP wil met het gebouw de gemeente heropwaarderen. ”Ook in Heist willen we met HOOST het scharnierpunt zijn voor de verdere opwaardering van de gemeente. Een mix van betaalbare toparchitectuur, aantrekkelijk openbaar domein en interessante appartementen met een unieke identiteit zullen dit project uniek maken aan de Belgische kust.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier