Bistro Partizaan opent binnenkort in Nieuwpoort: “Coronavirus krijgt ons niet klein”

Dacian en Corina Ciobanescu kijken uit naar de opening van hun restaurant. (foto DV)
Redactie KW

Als het weer mag dan openen Dacian en Corina eindelijk hun nieuwe zaak, Bistro Partizaan. “De lockdowns en het bouwverlof duwen de openingsdatum steeds vooruit”, klinkt het.

Dacian (41) en Corina Ciobanescu (38) openen binnenkort hun restaurant Bistro. Beiden zijn afkomstig uit Roemenië, maar het koppel woont al achttien jaar in Nieuwpoort. “Ik heb al dertien jaar in Brasserie Nieuwpoort aan de Markt gewerkt, alsook enkele andere plaatsen in de streek”, vertelt Dacian die kok is van opleiding. “De naam partizaan betekent strijder, en we willen strijden voor kwaliteit”, lacht hij.

“Het thema wordt een Franse bistro, maar met een moderne toets”, springt Corina bij. “Eigenlijk wilden we de bistro al in mei openen, maar de lockdown en het bouwverlof duwden de openingsdatum steeds weer vooruit.”

“De horeca sluit nu weer een tijdje, maar ik kan gelukkig binnen wel nog verder het restaurant voorbereiden”, sluit Dacian aan. “Hopelijk kunnen we dan na deze lockdown eindelijk onze deuren openen.”

Het koppel kocht het pand aan de kaai vorig najaar al. Ze waren heel verheugd om de locatie ervan, maar het voortdurende uitstel van de opening woog financieel wel door. “Het was moeilijk, maar dat is het voor iedereen in deze tijden. We moeten vooruitgaan en blijven hoopvol”, zegt een positieve Corina. “Het coronavirus krijgt ons niet klein.”

Streekproducten

Klanten kunnen een respectvolle bediening verwachten en een met liefde bereide maaltijd. Het koppel wil vooral met kwaliteitsvolle streekproducten werken. “Onze slogan is ‘Farm to Table’, dus zullen we zoveel als mogelijk gebruikmaken van verse, kwaliteitsvolle hoeveproducten van boeren uit de streek”, besluit Corina. (DV)

Meer info op de site

www.partizaannieuwpoort.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.