Bemand KBC-kantoor verdwijnt in maart

In de loop van de maand maart van volgend jaar zal het bemand KBC-kantoor op het Dorp in Alveringem verdwijnen. Dat bevestigt communicatiemanager Ilse De Muyer van KBC.

Vanaf maart 2021 kunnen klanten niet meer terecht voor een afspraak in het KBC-kantoor op het dorp in Alveringem. © AB

Er waren al enkele maanden geruchten over op til zijnde veranderingen in het KBC-kantoor in Alveringem. Dat het loket tijdens de zomermaanden plots niet meer standaard bemand was, was ongetwijfeld al een teken aan de wand.

Alveringem is nochtans altijd een zeer druk bezocht kantoor geweest. En nog meer sinds enkele jaren geleden in twee fases het filiaal in buurgemeente Lo werd opgedoekt. Na Lo-Reninge en Vleteren wordt straks dus ook de dienstverlening in Alveringem flink afgebouwd.

Op afspraak

“Kantoor Alveringem was gesloten tijdens de zomermaanden juli en augustus wegens de zomersluiting”, zegt Ilse De Muyer. “Vandaag is het kantoor weer open en kan het, weliswaar op afspraak door de coronamaatregelen, bezocht worden. “

“Het klopt echter dat dit kantoor in de loop van de maand maart 2021 zal omgevormd worden tot een automatenkantoor. KBC onderzoekt continu hoe klanten gebruik maken van de verschillende kanalen en hoe ze op basis van die informatie haar fysieke aanwezigheid en haar digitale inspanningen geleidelijk kan optimaliseren en zo haar klanten meer expertise, ruimere bereikbaarheid en uitstekende klantenservice kan blijven bieden.”

Overeind?

Op onze vraag waarom exact de dienstverlening in Alveringem wordt afgebouwd, krijgen we geen antwoord. Het wordt almaar duidelijker dat men de kleine kantoren eruit wil. Het filiaal in Lo is al helemaal opgedoekt en ook Vleteren is recent veranderd van een bemand kantoor naar een met enkel nog automaten.

KBC schermt met de stelling dat heel wat mensen, en al zeker jonge mensen niet, niet meer naar een kantoor gaan, maar alles online regelen. Met oudere mensen wordt weinig rekening gehouden. Afwachten hoe lang de automaten in Alveringem overeind blijven. (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.