Zo vader zo zonen: De gezichten achter Vandaele Construct

Vandaele Construct is een familiebedrijf. We zien v.l.n.r. Alexander, Jasper, Johnny en Ruben Vandaele.©Davy Coghe Davy Coghe
Vandaele Construct is een familiebedrijf. We zien v.l.n.r. Alexander, Jasper, Johnny en Ruben Vandaele.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

25 jaar geleden al legden Johnny Vandaele en zijn echtgenote Régine Demeulemeester de fundamenten van Vandaele Construct. De kinderen Alexander, Ruben en Jasper stapten mee in dit verhaal en samen met zijn vijven staan ze nu aan het roer van dit West-Vlaamse familiebedrijf.

Het bouw- en renovatiebedrijf Vandaele Construct, gespecialiseerd in ramen, deuren, veranda’s en zonwering in aluminium, is niet alleen in groot-Jabbeke een begrip. Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller, is de firma in heel West-Vlaanderen gekend. “Ik heb jarenlang in de bouw gewerkt, samen met mijn vader en grootvader. In 1995 vonden mijn echtgenote en ik het tijd om zelf een eigen zaak op te richten. Ik beschikte over een grote kennis binnen de bouw en schrijnwerkerij en mijn echtgenote over de nodige boekhoudkundige vaardigheden. Zo is Vandaele Construct ontstaan”, schetst Johnny (56).

“We hebben het geluk gehad dat onze drie zonen, Alexander (32), Ruben (28) en Jasper (25) mee wilden stappen in dit verhaal om er een echt familiebedrijf van te maken. Elk hebben we onze eigen taken en verantwoordelijkheden. En ja, werk en privé kunnen we goed gescheiden houden aan de familietafel”, lacht Johnny. “Alexander is de trotse vader van twee kinderen. Dus wie weet, kunnen we de zaak ooit doorgeven van generatie op generatie. We vinden het uitermate belangrijk om de beste kwaliteit te leveren met de nodige vakkundigheid aan onze klanten. Wij bieden efficiënte oplossingen die in harmonie zijn met de architectuur en volgens de wensen van de klant.”

Bouwroute

“We hechten in ons bedrijf veel belang aan milieuvriendelijke en ecologische keuzes. Zo werken wij met superisolerende aluminium profielen met een goede thermische isolatiewaarde zodat de klant dit ook kan merken aan zijn lagere energiefactuur.”

Vandaele Construct neemt op zaterdag 13 en zondag 14 maart deel aan de Bouwroute, een nieuw initiatief van de Bouwunie. Het grote publiek kan dan coronaveilig bedrijven en vakmensen uit de eigen regio ontmoeten. “Tijdens dit weekend kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van ons bedrijf en kennismaken met onze werking. We geven hen de nodige inspiratie en tips bij bouw- en renovatieplannen.” (NC)

Het event is volledig coronaproof georganiseerd met tijdsloten voor alle bezoekers. Je kunt online inschrijven via https://bouwroute.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.