Win jaar gratis ijsjes bij Gelato Queen

© LS
© LS
Redactie KW

Je kan al zeven jaar artisanaal Italiaans ijs vinden bij Gelato Queen in Oostkamp. Vorig jaar breidden ze hun aanbod uit en vanaf de paasvakantie zijn ze elke dag open tussen 13 en 22 uur. Wie binnenkomt, kan tot 30 juli deelnemen aan de wedstrijd om een jaar lang elke dag een gratis ijsje te winnen.

Dit jaar openden Jelle Haven en Jonathan Bolle hun deuren vroeger dan anders. “Normaal starten we vanaf de krokusvakantie, maar in de wintermaanden leek het ons met de lockdown leuk om de mensen tijdens een wandeling de mogelijkheid aan te bieden om bij ons een warme koffie, ijsje of ook een wafel af te halen. Dat laatste is nieuw. Ik wou al lang met wafels starten, maar door de drukte en het groot aantal personeel achter de toonbank, kwam ik er niet toe om dat te organiseren”, vertelt Jelle. “Het werd een groot succes en de wafels zullen wellicht een blijver zijn. En verrassend genoeg werd er ook in de winter veel ijs gegeten!”

Ook vegan

“Nog nieuw zijn de mono portiones , kleine ijshapjes- en taartjes. Zo kunnen mensen hun eigen buffet samenstellen met gevarieerde zoetigheden. Ik had meer tijd en daardoor kon ik nieuwe ideeën effectief uitvoeren. Daarnaast is er ook takeaway mogelijk van ijs per (halve) liter met toppings naar keuze. De webshop is het afgelopen jaar uitgewerkt, zo kunnen mensen zonder aanschuiven komen afhalen. Ik volg ook volop de trends, zo zijn we al een aantal jaar bezig met het ontwikkelen van veganistische producten, zoals ons sorbet ijs.”

Jelle leerde het ambacht in Bologna, waar ze bijna een jaar lang verbleef om van de lokale ijsmakerij te proeven en te leren. “Ik ben er trots op dat je bij ons echt de aardbei proeft, er zitten geen kleurstoffen in het ijs en we werken zo natuurlijk en lokaal mogelijk. Voor onze nieuwe wedstrijd vragen we de klant om onze social media te volgen en een kaart in te vullen voor in onze box, waaruit we de winnaar zullen trekken.” (LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier