West-Vlaams bedrijf GEOxyz bouwt mee aan Zeeboerderij van Colruyt Group

3 D-beeld van de Zeeboerderij. © GF
Redactie KW

Colruyt Group haalt met GEOxyz uit Zwevegem een extra Belgische partner binnen voor de realisatie van de eerste fase van de Zeeboerderij Westdip. De installatiewerken starten in het najaar, terwijl deze zomer de focus ligt op veiligheid.

Op vijf kilometer voor de Belgische kust wil de groep echte Belgische mosselen kweken in de Westdiepzone, een van de vijf commerciële zones bepaald in het Marien Ruimtelijk Plan.

GEOxyz uit Zwevegem, gekend als onderwaterdatabedrijf, zal niet alleen de bodem onderzoeken, maar ook de maritieme werken uitvoeren. Nog deze zomer wordt de nodige afbakening door boeien voorzien en wordt een veiligheidsplatform geïnstalleerd.

Colruyt Group pakt de realisatie van de zeeboerderij gefaseerd aan met de kweek van de eerste echte Belgische mosselen als eerste mijlpaal. “Het is eigen aan een dergelijk proejct dat we nog veel te leren hebben en net daarom zaten we het afgelopen halfjaar met heel wat inspirerende Belgische bedrijven en instellingen rond de tafel om kennis uit te wisselen en parnerships aan te gaan”, zegt Jeroen Theys namens Colruyt Group.

Als partner voor de maritieme werken werd dus gekozen voor een West-Vlaams bedrijf. “We zijn blij en vereerd om dit innovatieve project op onze Noordzee te mogen ondersteunen voor Colruyt Group”, reageert Patrick Reyntjens van GEOxyz.

“Deze nieuwe groeiende sector zal GEOxyz de kans geven om zijn activiteiten uit te breiden en te verbreden. We krijgen hier de kans om mee te bouwen aan een duurzame toekomst.”

Deze zomer ligt de absolute prioriteit voor Colruyt Group op de veiligheid in en rond de projectzone. De groep lanceert daarom een website waarop geïnteresseerden meer kunnen lezen over de zeeboerderij en de voortgang van de werken.

Meer info is vanaf nu terug te vinden op http://seafarm.colruytgroep.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier