Tractorenbedrijf Wim Verbrugghe overgenomen

Wim Verbugghe stopt na 32 jaar met de uitbating van de tractorzaak Massey Fercuson in de Gentstraat © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Firma Verbrugghe, het bekende tractorenbedrijf uit Oostrozebeke, komt vanaf 1 januari 2022 in handen van de Wortegemse Firma Beel. “Er is geen opvolging, waardoor ik besloot de firma van de hand te doen”, aldus Wim Verbrugghe, die wel nog enkele jaren op post blijft.

Het tractorenbedrijf van Frans Verbrugghe is in de landbouwwereld een levende legende. Iedereen uit de regio die iets met landbouwtractoren te maken heeft, is er zeker al eens langs geweest voor een aankoop of een reparatie. Stichter Frans Verbrugghe liet het bedrijf in 1988 over aan Wim Verbrugghe.

In de loop der jaren ging het tractorenbedrijf Verbrugghe in de Gentstraat zich specialiseren in de verkoop en herstelling van het merk Fercuson dat nagenoeg op elke boerderij in de regio te vinden is. Volgens huidig uitbater Wim Verbrugghe was het succes van zijn tractorenbedrijf te danken aan de overschakeling van veel landbouwers naar de grootschalige groentekweek waarbij vooral prei een succesformule werd.

“Door die overschakeling was er bij veel boeren een nijpend tekort aan machines en tractoren en daar konden we gretig op inspelen en zo kwam er een concentratie van veel tractoren op een relatief kleine oppervlakte. Dank zij deze stijgende interesse voor tractoren kon ik mijn bedrijf verder uitbouwen tot een rendabele firma waarin ik drie mecaniens tewerk stel.”

Verder uitbouwen

“Gezien ik niet over een opvolger beschik bij mijn kinderen heb ik besloten om het bedrijf niet langer zelf te runnen. Sinds 1 januari ben ik een fusie aangegaan met de firma Beel uit Wortegem, die het bedrijf op 1 januari 2022 volledig overneemt. Ikzelf blijf wel nog een paar jaar op post met mijn werknemers om de continuïteit te verzekeren. De nieuwe eigenaar is dan ook van plan om de site verder uit te bouwen tot het centrum van de Massey Fercusontractor”, besluit Wim Verbrugghe. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier