Tessenderlo en Picanol gaan fuseren tot één industriële groep

De Picanolvestiging in Ieper. © BELGA

Chemiegroep Tessenderlo en weefgetouwenproducent Picanol gaan samensmelten tot één bedrijf. Beide bedrijven zullen later op de dag een toelichting geven.

De geplande fusie moet de groepsstructuur van beide bedrijven eenvoudiger en transparanter te maken, met het oog op deze te combineren in één industriële groep met op termijn één beursnotering met één raad van bestuur.

Volgens Bloomberg wordt de fusie tot de nieuwe groep verwacht tegen 1 januari. Met de voorgestelde transactie brengen referentieaandeelhouders Luc Tack en Patrick Steverlynck hun aandelen Picanol Group in via een vrijwillig openbaar ruilbod door Tessenderlo Group.

Waarderingen

De overige Picanol-aandeelhouders – er is sprake van een ‘free float’ van 10,66 procent – kregen de mogelijkheid om tegen dezelfde ruilverhouding van 1 aandeel Picanol Group per 2,43 van Tessenderlo, rechtstreeks aandeelhouder te worden van Tessenderlo. Woensdagochtend wordt aangekondigd dat die ruilvoet aangepast wordt naar 2,36 aandelen Tessenderlo Group voor 1 aandeel Picanol Group.

De waarderingen van beide bedrijven werden herzien in het licht van de gepubliceerde halfjaarverslagen en een analyse van de langetermijnverwachtingen op basis van de meest recente marktontwikkelingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.