Sint-Kruis krijgt met Forrest Food weldra vegetarische traiteurzaak

Stefaan Reuse

Lies Forrest uit Assebroek opent op 19 februari haar vegetarische traiteurzaak in het winkelcentrum aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis. De zaak komt in het pand waar tot voor ruim een jaar een kaashandel was gevestigd. “Alles wordt dagvers in ons atelier gemaakt”, kondigt Lies aan.

De Brugse Databank kreeg heel wat geïnteresseerden over de vloer voor het handelspand, maar het was de 31-jarige Lies die de beslissing nam om er te starten.

“We hadden ons oog al een tijdje terug laten vallen op het winkelpand”, vertelt ze. “We waren meteen te vinden voor deze locatie, maar de beperkte ruimte hield ons even tegen. Na de zomer zijn we opnieuw gaan kijken en toen hebben we uiteindelijk de beslissing genomen. We hadden geen beter alternatief.”

“Ik zal zowel gezonde ontbijten hebben, broodjes voor over de middag, heerlijke salades, bereide gerechten en desserts. Alles zal in ons atelier gemaakt worden, zodat alles telkens dagvers zal zijn. Ik hoop snel klanten te kunnen aantrekken, en de passage in het winkelcentrum is daarvoor ideaal. Er komen heel wat mensen voorbij, op weg naar de bibliotheek of het gemeentehuis, maar ook voor de dokterspraktijk, de lingeriewinkel en de horecazaak. Het is goed dat nu alle panden van het winkelcentrum weer ingevuld zullen zijn.”

Allergische dochters

“Ik ben afkomstig van Oudenburg en ben mijn man gevolgd naar Brugge”, vertelt Lies. “Tot nu toe werkte ik in de Slagerij Traiteur Snaet in Sint-Michiels. Daar deed ik heel wat ervaring op. Mijn liefde voor het vegetarische is gegroeid toen mijn twee dochters allergisch werden aan melkproducten. Ik wilde dan ook iets gezonds vinden en in een slagerij of bij een traiteur is het vegetarisch aanbod eerder beperkt.”

“Ik moest nog op zoek naar een naam voor de zaak en kwam op ‘Forrest Food’. Forrest is mijn familienaam, maar staat ook voor het plantaardige.” Forrest Food zal dagelijks open zijn, uitgezonderd op woensdag en zondag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.