Roeselaarse bloemenwinkel Bloembloem verhuist naar een nieuwe, grotere vestiging

Sofie is al haar hele leven in de bloemenwereld actief. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Bloembloem in de Veldstraat in Roeselare verandert begin oktober van locatie. De nieuwe zaak ligt twee huizen verderop en zal een heel stuk groter zijn. Bovendien zal de winkel vlotter bereikbaar zijn, met parkeerplaatsen voor de deur.

Sofie is al van jongs af aan gefascineerd door bloemen. Na verschillende opleidingen in Roeselare en Kortrijk, ging ze gedurende twaalf jaar aan de slag in meerdere bloemenwinkels om ervaring op te doen. Uiteindelijk nam ze in 2013 samen met haar man de winkel van haar schoonvader Bloemen Gerard over in Roeselare, en koos ze voor een nieuwe naam: bloembloem.

Jungle

Rebels. Wild. Eenvoudig. Kleurrijk. Zo zou je bloembloem het best kunnen omschrijven. Wat de zaak uniek maakt, is hun moderne stijl: “Ik maak graag gewaagde combinaties met diverse kleuren, structuren en texturen”, zegt Sofie. “Dat maakt de boeketten rebels. Elk boeket wordt met liefde samengesteld.”

“Bovendien geven we de voorkeur aan bloemen die lokaal gekweekt zijn en zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends en het beste groen van het seizoen. Doordat we veel grote planten verkopen, krijg je, wanneer je hier binnenkomt, het gevoel dat je in een jungle bent terechtgekomen.”

Bloemenabonnement

Bij bloembloem kan je ook online een boeketje bestellen en aan huis laten leveren of bij iemand anders die je graag wilt verrassen. Je kan zelfs voor een bloemenabonnement kiezen en op die manier wekelijks, tweewekelijks of maandelijks genieten van verschillende kleuren en geuren in huis of op kantoor. Daarnaast werkt Sofie graag mee aan bijzondere evenementen, zoals huwelijken: “Wij denken graag mee met het koppel of met de persoon die het evenement organiseert. Het is onze uitdaging om er telkens iets persoonlijks van te maken”, besluiten ze.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.