Ook baby- en kinderboetiek My Little Beauty stopt

(foto MV)
Redactie KW

Na kaasspeciaalzaak Epoisses stopt aan de overkant van de Steenakker in Wervik nu ook baby- en peuterboetiek My Little Beauty. “Mijn wintercollectie is net geleverd”, zegt zaakvoerster Miranda Joseph uit Geluwe. “Kijk, mijn dozen staan daar. Gelukkig heb ik met mijn dochter Melissa nog mijn schoonmaakbedrijf Sisters Clean. Door de werken wordt het hier altijd maar slechter. Ik heb het geprobeerd, maar het is niet gelukt. Jammer van mijn centen.”

In het handelspand bevond zich jarenlang Schoenen Els. De ligging middenin het centrum was een pluspunt, uiteraard in de periode voor de wegen- en rioleringswerken op de Steenakker. Naast haar schoonmaakbedrijf begon Miranda Joseph zo’n vijf jaar geleden op het Elf Juliplein met bed and breakfast Mira-Casa. Dat pand staat al lang te koop. “Met Mira-Casa ben ik gestopt om hier te kunnen beginnen. De winkel ging in juni vorig jaar open”, vertelt ze. “Met de eigenares kwam ik tot een handelspacht voor drie jaar. Hiermee ben ik halfweg, maar ik denk wel dat we tot een oplossing kunnen kopen. De eigenares is van goede wil. De stad wil van de Steenakker een belevingsplein maken. Was die heraanleg nu wel nodig? Was het zo dringend?”

Oppositiepartij N-VA en ondernemersorganisatie Unizo wilden de heraanleg van de Steenakker uitstellen om de handelaars na corona wat ademruimte te geven. “Ik ga hiermee vast en zeker akkoord. Na de pandemie hebben de handelaars geen tijd om op adem te komen”, zegt Miranda.

Webshop

“Er werd verteld dat de uitvoering zou gebeuren in drie fasen, maar nu ligt het allemaal open. Ook werd gezegd dat er voor de handelszaken altijd passage zou zijn. Kijk buiten maar eens goed rond. Toen men hier op de hoek met de Molenstraat begon, was mijn winkel niet bereikbaar. Tijdelijk heb ik dan alles verhuisd naar het Elf Julieplein. Ik had toen geen recht op een hinderpremie, omdat mijn schoonmaakbedrijf hetzelfde btw-nummer heeft als hier. Ik stuurde het Agentschap Innoveren & Ondernemen foto’s over de situatie aan mijn winkel en de onbereikbaarheid, maar niks mocht baten.”

Miranda beschikt gelukkig over een webshop www.mylittlebeauty.be. “Mijn webshop werkte ik bij met de wintercollectie. Die webshop wil ik nu meer opkrikken. De wintercollectie is nu al afgeprijsd aan min dertig procent. Ik hield koopdagen in Wervik Stoasche die ik daarvoor huurde en begin deze maand was ik ook present op de Wieltjesfeesten in Menen. De volledige collectie verhuizen was een hele opgave. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar de mensen kan ik maar moeilijk binnentrekken. Ik ga nu ook niet in een hoekje kruipen, maar zal mezelf weer moed inspreken. De datum van de definitieve sluiting ken ik nog niet. Vanaf oktober ga ik sowieso uitbollen. Met mijn dochter gaan we al ’s morgens om vijf uur poetsen in firma’s in de regio. Omwille van de combinatie met ons schoonmaakbedrijf ben ik hier alleen maar open op donderdagnamiddag en vrijdag heel de dag. Ik sta nog met mijn stock.” (Erik De Block)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.