Na 25 jaar stopt Edith met ’t Kiekske, zaak staat over te nemen

Luc Ferret en Edith Potteau in hun kippenzaak ‘t Kiekske: “We hebben lang heel erg goed gewerkt.”© Jan Stragier
Luc Ferret en Edith Potteau in hun kippenzaak ‘t Kiekske: “We hebben lang heel erg goed gewerkt.”© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Edith Potteau van kippenzaak ’t Kiekske gaat eind deze maand met pensioen en sluit na 25 jaar de deuren van haar zaak op de Plaats in Dadizele. “Nu voelen we ons goed. We willen de dag niet meemaken waarop we moeten stoppen door gezondheidsproblemen.”

“We begonnen met de verkoop vanuit een tuinhuisje langs de Millesteenstraat. Negen jaar lang hebben we zo gewerkt, nadien verhuisde ’t Kiekske naar het huidige pand op de Plaats. Daar hebben we de voorbije 16 jaar een heel mooie periode beleefd”, vertelt Edith.

In samenspraak met haar man Luc Ferret besliste Edith om eind deze maand de deuren van haar zaak te sluiten en met pensioen te gaan. “Een beslissing waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. We voelen ons nog heel erg goed en willen niet op het moment wachten waarop we moeten stoppen door gezondheidsproblemen”, aldus Edith.

Luc was jarenlang onderwijzer in t Brugske, de plaatselijke vrije basisschool in Dadizele. Vorig jaar ging hij daar na een mooie carrière met pensioen. “Ik ben Luc heel erg dankbaar dat hij me altijd gesteund heeft in die periode. Zonder die periode zou het nooit mogelijk geweest zijn om deze bloeiende zaak uit te bouwen.”

Nieuwe pagina

Toch vinden Edith en Luc dat de tijd rijp is om een nieuwe pagina te schrijven in hun leven. “De voorbije 25 jaar hebben we niets gemist, maar in de toekomst willen we toch nog wat meer gaan genieten. Van de kleinkinderen, die we door de zaak vaak niet altijd evenveel aandacht konden geven tijdens de weekends. We willen ook uitstapjes maken en zullen ons ook inschrijven in een wandelclub. We hebben lang heel erg goed gewerkt, maar in het leven moet je ook durven genieten. Dat zullen we zeker doen.”

“In het leven moet je ook durven genieten, dat zullen we zeker doen”

Toch zorgt het afscheid van t Kiekske, waar klanten de voorbije jaren onder andere terecht konden voor braadkippen, ribben of vol-au-vent, voor een dubbel gevoel bij Edith. “De voorbije jaren hebben we een erg trouw cliënteel opgebouwd. De band met de klanten was goed. Ja, ik zal hen zeker missen.”

Edith hoopt alvast dat haar zaak overgenomen wordt. “We hopen dat iemand ons levenswerk wil verderzetten. De zaak staat inmiddels over te nemen.”

Wie interesse heeft om ’t Kiekske verder te zetten, kan contact opnemen met Edith via 0478 55 90 32.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.