Mia en Lindsey openen nieuwe zaak: Sjetje en Gazetje in Ardooie

Mia is de vrouw met gebloemde kleed, Lindsay is de naam van de andere © Picasa
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Sjetje en Gazetje is een nieuwe handelszaak die half augustus opent in de Steenstraat 1B. Mia Vandenbussche en Lindsay Vandewiele zorgen voor de uitbating.

Mia Vandenbussche en Lindsay Vandewiele hebben heel wat gemeen. Ze werken alle twee bij het Ardoois metaalbedrijf Louage-Wisselynck, ze zijn beiden handig en creatief én ze hebben een warme band met Koolskamp. Lindsay woont er en de echtgenoot van Mia is er wijkagent. Eerstdaags verlaat Lindsay haar huidig werk om zich volledig in te zetten voor Sjetje en Gazetje. Mia doet het voorlopig in bijberoep.

Omdat ze creatief willen bezig zijn, kozen ze voor deze nieuwe uitdaging. “Er kwam een geschikt pand vrij in het centrum van de gemeente. Er is voldoende ruimte, een parking op het Dorpsplein en het pand is toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Waarom nog wachten?”, zegt Mia.

Trekking- en kansspelen

Sjetje en Gazetje heeft een driedubbel aanbod en is gevestigd in de Steenstraat 1B nabij het Dorsplein in Koolskamp. Het is een krantenzaak, maar er worden ook creatieve spullen aangeboden en er worden workshops georganiseerd.

“Bij ons vind je alles wat er in een volwaardige krantenzaak te vinden is”, geeft Mia mee. “We bieden jouw dagelijkse krant aan. Uiteraard kan je hier ook De Weekbode kopen en we bieden ook tijdschriften en magazines aan. Je kunt bij ons ook terecht voor trekkingspelen en kansspelen. Verder zijn er hier ook wenskaarten voor allerlei gelegenheden te bekomen.”

Workshops

Lindsay en Mia zijn ook handig met naald en draad. “Borduren, brei- en haakwerk is een aanbod. We kunnen je ook helpen met allerlei retouches of herstellingswerkjes. Toebehoren in deze niche zijn er eveneens in de aanbieding. Sokken en panty’s hebben wij ook in de rekken liggen en we zijn ook een depot voor nieuwkuis.”

Wil je zelf aan de slag en jouw kennis op vlak van handigheid en creatief bezig zijn bijspijkeren, dan ben je welkom voor een workshop. “We gaan workshops voorzien rond haken, naaien of breien. Op vraag kunnen ook andere workshops toegevoegd worden.”

De zaak is elke werkdag open van 7.30 tot 12 uur. Op maandag, dinsdag en vrijdag ook open in de namiddag. Op zaterdag kun je er terecht van 8.30 tot 12 uur en van 14 uur tot 18.30 uur. Op zondagvoormiddag openen ze om 9 uur en dit tot 12 uur.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier