Leerlingen Atheneum Calmeyn starten minionderneming ‘Into Hair Calmeyn’

vlnr Femke, Phaedra, Laura, Camille, Mary Grace en Tom. In de stoel vlnr: anonieme klant, leerkracht Petra Gadeyne en directeur Ine Lievens. © Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De 6 leerlingen van het 7de specialisatiejaar haarstilist (HS) van Go! Atheneum Calmeyn openden hun minionderneming ‘Into Hair Calmeyn’. Als rasechte ondernemers brainstormden ze over hun businessplan en gingen ze aan de slag.

“Er komt meer bij kijken dan we dachten”, zeggen Camille Bellemans (18) en Tom Huysveld (19), die de functie van algemeen directeur van de minionderneming waarnemen. “We hebben meerdere vergaderingen georganiseerd, want we wilden over alles samen beslissen. We hebben alle taken verdeeld, en we moesten alles zelf doen. Wel kregen we begeleiding van onze leerkrachten Petra Gadeyne en Julie De Graeve.

Verantwoordelijkheid

Laura Peeters (19) is verantwoordelijk voor de producten en de bestellingen: “We hebben zelf leveranciers gecontacteerd en we zijn in zee gegaan met de producten van Affinage. Via de firma hebben we ook een theoretische opleiding gekregen over de specifieke werking van de producten.” Mary Grace Barrezeele, die instaat voor de boekhouding, vult aan: “Het is uiteraard belangrijk dat alle cijfertjes kloppen, want van onze leerkracht economie hebben we geleerd dat controle zekerheid biedt. Met de verkoop van onze producten proberen we extra winst te genereren.”

De minionderneming heeft geen webshop, maar wel een website: https://intohaircalmeyn.business.site/. Die heeft Femke Vanweehaeghe (19) gemaakt. “Daar kunnen klanten een afspraak maken”, legt Femke uit. “En Laura heeft visitekaartjes ontworpen. Achteraan het visitekaartje kunnen klanten een afspraak noteren en bij elke aankoop van 10 euro zetten we er een stempel op. Als de kaart vol is, krijgen ze een gratis dienst. Samen met Phaedra Luyssen (18) zorg ik ook voor de Public Relations, via Instagram, Facebook, flyers…”

De jonge ondernemers werken enkel op afspraak. “Daarvoor gebruiken we de software van Optios, een nieuw programma waarvoor we een opleiding hebben gekregen”, verduidelijkt Tom. “Daarin kunnen we elke behandeling invoeren die de klant wil, zoals snit, brushing, kleuren, barbieren… Ook de klantenfiches en de producten zitten erin. Oudere klanten die het lastig vinden om online een afspraak te boeken mogen ons gewoon bellen en dan zetten wij de datum in het systeem.” De kappers ontvangen de klanten elke woensdagmorgen, piekfijn uitgedost in hun nieuwe outfit. Dat is een zwarte broek, witte basketters en een zwart T-shirt met achteraan een origineel logo. Het is ontworpen door een familielid van een van de leerlingen om kosten uit te sparen. “Naast onze stage is dit een geweldige manier om praktijkervaring op te doen”, besluit het zestal.

Reserveren kan via de website of via 058 42 94 96. Adres: Villa Wellness, GO! atheneum Calmeyn, Sint-Elisabethlaan 4, De Panne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.