Evelyn opent kledingzaak in pand waar ze vroeger kaaswinkel uitbaatte

Evelyn Penninck: “De eerste maanden zijn me erg goed bevallen. Op zich is het concept en de inhoud van de winkel quasi hetzelfde als in Wingene.” © Wouter Meeus Wouter Meeus
Redactie KW

Voor vrouwenmode kan je sinds begin september terecht in de Sint-Michielstraat 133 in Tielt. Evelyn Penninck (46) opende er toen immers haar winkel voor dameskledij ‘2Be Different’. “Ik wil dat de mensen iets vinden dat leuk én betaalbaar is”, stelt ze.

Evelyn is geen nieuw gezicht in het pand. Ze woont er immers al zes jaar, nadat ze in 2015 samen met haar man ‘Kaasmeester Van de Walle’ overnam. Ze baatten er aanvankelijk de kaaswinkel uit, maar kozen er toen na een tweetal jaar voor om een carrièreswitch te maken, waarop Evelyn een kledingzaak opende in Wingene. Nog eens vier jaar later besliste ze echter om terug te keren. Zodat waar vroeger de kaaswinkel zat, nu dus ‘2Be Different’ zit.

Evelyn heeft zich de verhuis, of beter gezegd de terugkeer, nog niet beklaagd. “De eerste maanden hier zijn me erg goed bevallen. Op zich is het concept en de inhoud van de winkel quasi hetzelfde als in Wingene. Al voel ik wel dat er hier meer potentieel aanwezig is”, vertelt ze. “Mijn doelpubliek? Dertigplussers. Daaruit bestaat alleszins mijn cliënteel. Al is iedereen welkom hoor! Ik wil vooral betaalbaar zijn en zeker ook kleding aanbieden tot en met maat 46 en 48. Tot maat 42 vind je immers gemakkelijk kleding, maar eens daarboven is het vaak moeilijker om nog iets te vinden dat én leuk én betaalbaar is. Sinds de verhuis wil ik daar ook extra op inzetten.” En het loont, want Evelyn is erg tevreden over de eerste maanden in de Sint-Michielstraat. “Ik krijg een goede mengeling over de vloer van nieuwe klanten en trouwe klanten die ook al in Wingene kwamen. Wingene is ook niet heel ver natuurlijk. Ik denk dat het zowat fiftyfifty is qua nieuwe en ‘oude’ klanten.”

Wie een idee wil krijgen van wat Evelyn in haar winkel in de aanbieding heeft, kan alvast een kijkje nemen op haar Facebookpagina ‘2Be Different Tielt’. Daar showt ze vaak zelf haar collectie. “Ik merk wel dat dat werkt en dat de mensen het appreciëren. Waarom de mensen naar hier zouden moeten komen? Voor de persoonlijke service. Ik help met veel plezier en de mensen zeggen toch dat ik vriendelijk ben”, besluit ze met de glimlach. (TM)

2Be Different is open van dinsdag tot en met zaterdag. Dinsdag en woensdag van 14 uur tot 18 uur, de rest van de week doorlopend van 10 uur tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.