Evelien en Sarah van Elle Nord starten nieuwe zaak juju

Evelien Merlevede en Sarah De Vriese in hun mooie nieuwe winkel. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Evelien Merlevede en Sarah De Vriese in hun mooie nieuwe winkel. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ook in moeilijke tijden blijven Evelien Merlevede en Sarah De Vriese van dameskledingwinkel Elle Nord ondernemen en innoveren. Op een steenworp van Elle Nord in de Kortrijksestraat starten ze dinsdag 19 januari met de nieuwe kinderkledingzaak juju.

Evelien Merlevede en Sarah De Vriese zijn duidelijk niet bang van nieuwe uitdagingen. Nadat de ondernemende vriendinnen, die elkaar leerden kennen als collega’s bij een uitzendkantoor, zo’n vier jaar geleden samen in het succesvolle avontuur van dameskledingzaak Elle Nord stapten, lanceren ze nu een nieuw project. Vlakbij Elle Nord, in de Kortrijksestraat 34, starten ze op dinsdag 19 januari met juju; een speciaalzaak in kinder- en tienerkleding van 4 tot 16 jaar.

“We zijn op het idee gekomen toen kort na elkaar vier kinderkledijwinkels in de omgeving ermee ophielden. En mijn vennoot Sarah en ik kregen het zo zelf ook wat moeilijk bij het zoeken naar kledij voor onze eigen kinderen”, vertelt Evelien Merlevede. “Ook bij onze klanten hoorden we dat er nood was aan een fysieke winkel met mooie merken en een breed aanbod voor kinderen en tieners.”

Hippe merken

“Dat waren genoeg signalen voor Sarah en mij om zelf de sprong te wagen. In april zijn we al begonnen aan de voorbereidingen. Geïnspireerd door onze eigen kinderen en tieners – Julot, Eleonore en Elle – gingen we op zoek naar hippe, kwalitatieve merken én natuurlijk een goede locatie niet ver van onze dameskledijwinkel.”

Die locatie vonden de dames op een steenworp van hun zaak in de Kortrijksestraat, op de benedenverdieping van een nieuwbouwproject.

Het voorbije jaar was voor Evelien en Sarah echter geen evidente periode om de financiering rond te krijgen. “Het geloof in de meerwaarde van een klantvriendelijke, persoonlijke bediening, uitgebreid persoonlijk advies en een winkelomgeving die hip is en waar iets te beleven valt, zorgde ervoor dat we dan toch de juiste investeerders over de streep konden trekken”, vertelt Evelien.

Tik Tok-wall

“Een mooi aankleding van de zaak was voor ons heel belangrijk en daarvoor namen we interieurarchitecte Tiene Laurent onder de arm. Zij zorgde voor een ludiek en uniek interieur met een Tik Tok-wall en verrassende accenten die zowel kinderen, tieners als hun ouders aanspreken. We nodigen iedereen uit om zelf eens een kijkje te komen nemen vanaf dinsdag. Tot het einde van de maand krijg je 10 procent korting.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier