Drie nieuwe bedrijven voorgesteld in ‘t Werkpand in Diksmuide

Op de foto herkennen we van links naar rechts Bart Vandezande van Anemo Engineering, zijn echtgenote Sarah Vanderhaeghe, Nancy Moyaert van POM, burgemeester Lies Laridon van Diksmuide, Tommy Vanoutryve en Tamara Jacques van Cleaning Lab, en Manon Beyne en Bram Helsmoortel van BRM. © Foto AC
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op vrijdag 24 september werden drie bedrijven voorgesteld die in ‘t Werkpand in Diksmuide hun locatie vonden.

Nancy Moyaert, coördinator van ‘t Werkpand, onderstreepte het belang van de locatie. “Er zijn units die als atelier kunnen dienen, andere units zijn geschikt om als bureel in te richten en er is ook vergaderruimte beschikbaar. ‘t Werkpand is een ideale locatie voor mensen die een bedrijf willen starten.”

‘t Werkpand werd opgericht in 2011. Sinds 2016 heeft men een bezetting van 80 procent. “Intussen zijn er al dertien bedrijven die hier gestart zijn, doorgegroeid”, vertelt Nancy. “Vooral de ateliers zijn heel erg in trek.”

Provinciale ontwikkelingsmaatschappij

Burgemeester Lies Laridon haalde aan dat de provincie drie autonome bedrijven omvat: Westtoer, door iedereen gekend omwille van zijn werking rond toerisme. Inagro al even goed bekend door de werking rond landbouw. Maar er is ook de provinciale ontwikkelingsmaatschappij die starters faciliteiten aanbiedt om stap voor stap hun bedrijf te lanceren.

“De nood aan starters is groot in Diksmuide. De stad werkt heel goed samen rond POM”, aldus burgemeester Laridon. “We werken in Diksmuide samen met een detailhandelcoach om de detailhandel in het centrum te verbeteren. We zijn als stad dankbaar met dit initiatief.”

Er werden drie nieuwe bedrijven voorgesteld met als eerste Anemo Engineering. Dat bedrijf gaat in zee met Elon Musk. Ook Cleaning Lab vond onderdak in ‘t Werkpand. Tommy Vanoutryve (45) en Tamara Jacques (47) startten hun zaak in oktober 2020.

Concept samen met VDAB

“Wij verkopen enerzijds speciale producten en materialen voor de professionele raamwassers. Anderzijds leiden wij ook mensen op tot professionele ramenwasser”, vertelt Tommy. “Raamwasser is een knelpuntberoep en onze opleiding is door de VDAB erkent. Samen met de VDAB hebben we een concept bedacht.”

“Daarbij neemt een werkever een werkzoekende in dienst. Vervolgens volgt de werkzoekende onze cursus. De kosten van de cursus neemt de werkgever op zich. Na de cursus doet de werkzoekende twee weken stage bij de werkgever. Na die stage kan de werkzoekende in dienst gaan bij de werkgever of als zelfstandige aan de slag gaan”, legt Tommy uit.

Stofvrije locatie

Derde nieuwkomer is Car Wrapping & detailling BRM. Zij namen hun intrek in ‘t Werkpand in juni van dit jaar. Aan het roer staat Bram Helsmoortel (21) uit Oostende. “Ik ben hier terecht gekomen door mijn vriendin Manon, die in Pervijze woont en hielp zoeken”, steekt Bram van wal.

“Ik ben hier voorlopig in bijberoep gestart. Ik werk in een garage. In mijn vrije tijd doe ik hier carwrapping en belettering. Met carwrapping kan men tegenwoordig veel kanten uit. Een ander kleurtje voor je voertuig of bescherming tegen schrammen en steenslag. Wrapping kent een groot voordeel. Je kan het ten allen tijde van het voertuig verwijderen zonder schade te veroorzaken aan de originele verf”, vertelt Bram. “Het spreekt voor zich dat de ruimte waarin we wrappen, stofvrij moet zijn. Deze locatie is daarvoor perfect.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier