Deceuninck rondt kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen

Executive chairman Francis Van Eeckhout mocht Vlaams minsiter- president Jan Jambon rondleiden. © ACK
Redactie KW

Het West-Vlaamse Deceuninck, wereldleider in duurzame raam- en deurprofielen, heeft de kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen bereikt. Dat werd donderdag gevierd tijdens de officiële opening van een recyclagehal in Diksmuide. De inwijding gebeurde door Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en executive chairman Francis Van Eeckhout.

Deze week viert Deceuninck een belangrijke mijlpaal: het recycleren van 100.000 ton materiaal afkomstig van oude pvcC-ramen en profielen. “Onze firma hecht veel belang aan circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en er minder behoefte is aan nieuwe grondstoffen”, klinkt het.

Ecologische voetafdruk

“Het recycleren van 100.000 ton pvc-raammateriaal resulteert in een besparing van ongeveer 200.000 ton CO2-uitstoot. Dit is gelijk aan de jaarlijkse ecologische voetafdruk van 27.000 Europese burgers.”

Door het gerecycleerde materiaal te integreren in nieuwe producten, vermindert de ramenproduct zijn ecologische voetafdruk. De nieuwe recyclagehal met drie extra granulatielijnen en extra magazijn versterkt de mogelijkheden om oude ramen te verwerken tot grondstof voor nieuwe raamprofielen.

Circulaire economie

“Deceunincks prestatie om 100.000 ton pvc-materiaal te recycleren, is het begin van meer”, stelt Vlaams minister-president Jan Jambon. “Zo tonen aan dat de samenleving klaar is voor de circulaire economie. Deceuninck bereikt deze nieuwe mijlpaal door in te zetten op onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Het bewijst nog maar eens dat we de bedrijven, de privésector nodig hebben bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van circulaire projecten.”

Executive chairman Francis Van Eeckhout benadrukte nogmaals het belang van innovatie en duurzaamheid. “Onze reis naar duurzaamheid wordt aangedreven door onze inzet voor innovatie en verantwoordelijkheid. Het bereiken van 100.000 ton gerecycled materiaal is nog maar het begin. We verkennen voortdurend nieuwe manieren om onze milieueffecten te verminderen en positief bij te dragen aan de planeet.” (Belga/ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier