Crop’s levert frisse smoothies boordevol vitamientjes aan huis

Charlotte Verstraete op de fiets waarmee Crop’s de nieuwe service lanceerde op het BK Wielrennen in Waregem.© NVR
Charlotte Verstraete op de fiets waarmee Crop’s de nieuwe service lanceerde op het BK Wielrennen in Waregem.© NVR
Redactie KW

Diepvrieswarenproducent Crop’s komt op de proppen met een nieuwe service. Vanaf nu levert het West-Vlaamse familiebedrijf pakketten fruitmengelingen voor smoothies aan huis in West-Vlaanderen. “Waar we ons vooral focusten op de winkelpunten, willen we nu de vraag van de consument ook rechtstreeks tegemoet komen”, vertelt projectleider Charlotte Verstraete.

Crop’s, gelegen in Ooigem, produceert diepgevroren groenten, fruit en kant-en-klare maaltijden. Die brengt het bedrijf aan de man via warenhuizen. Met een smoothieservice kiest Crop’s er nu voor een directe band met de eindconsument op te bouwen.

“Consumenten appreciëren vandaag steeds meer aan huis geleverde, gezonde producten. Daarom kwamen we op het idee om ons landbouwmodel te vertalen naar een aantal frisse en verrassende smoothie-mengelingen en die tot aan de deur van de consument te brengen. Zo kan men in een handomdraai gezond en creatief aan de slag met onze fruitmengelingen”, legt salesmanager Yves Derveaux uit.

Gezond eten en drinken

Om de consument rechtstreeks te benaderen, kiest Crop’s dus voor met smoothies. Daarmee trekt het bedrijf de kaart van gezond eten en drinken. “Afwisselend en gezond eten is heel belangrijk. Met onze smoothie mengelingen, boordevol vitamientjes en zonder additieven willen we daar ons steentje toe bijdragen. Momenteel bieden we een zes verschillende smaken aan in West-Vlaanderen”, schetst Charlotte Verstraete die het project begeleidt.

De zes smaken die Crop’s nu online aanbiedt zijn: Strawberry Fantasy, Mango Dream, Raspberry Heaven, Green Reviver, Açai Kick en Pineapple Sunset. “We brengen de boxen van 15 smoothie mengelingen diepgevroren tot bij de consument. Bij elke doos leveren we ook enkele toffe receptjes waarmee de consument creatief aan de slag kan.”

Als het proefproject goed loopt, zal Crop’s de service uitbreiden. “We willen dan gaan voor meer smaken, meer regio’s en eventueel ook andere producten”, besluit Charlotte. (Niels Vromant)

Smoothies bestellen kan op www.smoothiesonline.be . Meer info op de Instagram-pagina @cropssmoothies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier