Barco-ceo Jan De Witte legt mandaat neer, Charles Beauduin en An Steegen nemen over

Jan De Witte geeft op 1 september de fakkel door. © BELGA
Redactie KW

Jan De Witte heeft beslist zijn mandaat als ceo van Barco neer te leggen vanaf 1 september 2021. Hij leidde het bedrijf sinds 2016. De raad van bestuur duidde Charles Beauduin en An Steegen als co-ceo’s aan. Steegen komt over van Umicore, waar ze Chief Technology Officer en lid van de directieraad is.

“Samen met de raad van bestuur ben ik Jan heel dankbaar en erkentelijk voor alle veranderingen die hij bij Barco gedurende zijn 5 jaar leiderschap heeft gerealiseerd”, zegt Charles Beauduin, voorzitter van de raad van bestuur. “Met zijn management ervaring was hij de motor voor meer focus en voor een meer professioneel geleide en internationale organisatie. Wij zijn ook heel blij dat Jan zich heeft geëngageerd om ons tot het einde van 2021 te adviseren in de transitie.”

In opvolging van Jan De Witte heeft de raad van bestuur Charles Beauduin en An Steegen als co-ceo’s aangeduid. Zij starten respectievelijk op 1 september en 1 oktober. De raad van bestuur heeft tevens Frank Donck, onafhankelijk bestuurder bij Barco sinds april 2015, benoemd als voorzitter van de raad van bestuur met ingang van 1 september.

“Ik ben trots op wat we samen met het leiderschapsteam en de hele organisatie hebben bereikt in de voorbije vijf jaar, met de steun en vertrouwen die ik van Charles en onze bestuursleden kon genieten”, aldus Jan De Witte. “Tijdens de coronaperiode heeft Barco zijn weerbaarheid en groei-opportuniteiten kunnen versterken, en is in positie om deze ten volle te benutten in een volgend hoofdstuk onder het leiderschap van Charles en An.”

Perfecte tandem

“Met zijn jarenlange ervaring als bedrijfsleider bij Van de Wiele NV en met haar jarenlange ervaring als technologie- en innovatieleider bij IBM, imec en Umicore, en met hun achtergrond als leden van de raad van bestuur van Barco, vormen Charles Beauduin en An Steegen een perfecte tandem om Barco de komende jaren te leiden”, zo klinkt het bij het technologiebedrijf. “Met deze keuze zet Barco meer dan ooit in op innovatie, groei en ondernemerschap. Bovendien blijft de focus op de verdere internationalisering van het bedrijf met het oog op wereldwijd commercieel en technologisch leiderschap in de verschillende markten.”

An Steegen: “Digitalisering verandert in een snel tempo onze samenleving. Nieuwe ervaringen, meer inzichten en meer verbondenheid staan centraal. Dit is voor Barco, nu al een wereldleider op het gebied van visualisatie- en collaboratie- technologieën, een uitgelezen opportuniteit om zich meer dan ooit te onderscheiden en te groeien dankzij haar baanbrekende innovaties. Ik kijk ernaar uit om samen met Charles en het hele team mee te bouwen aan een veelbelovende toekomst voor Barco.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier