Afscheidsfeestje voor supermarkt Select

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagnamiddag namen zowel de uitbaters als het personeel symbolisch afscheid van de Lauwse supermarkt Select. Na meer dan een halve eeuw de Lauwenaars van zowel eten als drinken te hebben voorzien, sluiten ze de deuren om ze als een filiaal van Jumbo te heropenen.

Met net geen 50 waren ze, collega’s die met een glas in de handen afscheid kwamen nemen van ‘hun’ supermarkt. Een uitgelaten, vrolijke sfeer doorspekt met heel wat emotie en een sporadische krop in de keel. “Het is en blijft een solide werkgever dus natuurlijk doet dat iets” klinkt het bij één van de aanwezigen. “Zelfs bij dergelijke overname hebben ze ervoor gezorgd dat we allemaal gewoon onze lonen en voorwaarden kunnen blijven behouden. Het zou op veel andere plaatsen nit zo vlot verlopen, denk ik. We heffen dan ook graag het glas op wat is geweest en kijken vol goede moed uit naar wat komen zal.”

Tot en met zaterdag houden zowel de Select supermarkt als de drankencentrale een totale uitverkoop, met kortingen die tot 50 procent kunnen oplopen. Zaterdagavond sluiten ze definitief de deuren om in november als filiaal van de Nederlandse keten Jumbo opnieuw te openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier