Bakkerij Mathias en Jasmine viert tiende verjaardag met ontbijtbuffet voor het goede doel

Op de foto zien we Mathias Scheldeman en Jasmine Claeys met hun kinderen Dieuwke en Louis. © TOM GHEERAERT TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Om het tienjarige jubileum te vieren, organiseert Bakkerij Mathias en Jasmine op zondag 14 april een ontbijtbuffet in de vrije basisschool in Langemark. De opbrengst wordt geschonken aan Pelicano Kinderarmoedestichting, dat op vrijdag 26 april ook zal langskomen op de school voor de Dag van de Volle Brooddoos. Beide keren zal ook ambassadrice en ex-Miss België Kedist Deltour van de partij zijn.

Bakkerij Mathias en Jasmine in de Poelkapellestraat in Langemark opende de deuren op 4 april 2014 en mag komende donderdag dus tien kaarsjes uitblazen. Zaakvoeders Mathias Scheldeman (35) en Jasmine Claeys (35) wilden daarom iets speciaal doen voor alle klanten en organiseren een ontbijtbuffet op zondag 14 april. “Maar omdat het niet de bedoeling is om de opbrengst in onze eigen zakken te steken, zochten we ook naar een goed doel om geld aan te schenken”, vertelt Jasmine.

De keuze viel op Pelicano Kinderarmoedestichting. “We wilden een goed doel dat we konden linken aan de bakkerij. Aangezien Pelicano zorgt voor volle brooddozen in scholen voor kinderen in armoede, kwamen we bij hen terecht”, vult Mathias aan.

In de turnzaal

Het ontbijt vindt plaats in de vrije basisschool in Langemark. “Als zelfstandigen kunnen we niet gratis gebruik maken van de gemeentelijke zalen”, vervolgt Jasmine. “Daardoor zouden we minder kunnen schenken aan Pelicano, vandaar dat schooldirecteur Hobie Dujardin met het voorstel kwam om het te organiseren in de turnzaal en de eetzaal van de school, die we wel gratis mogen gebruiken. Zo kunnen we alle inkomsten integraal schenken aan het goede doel.”

“We mikken op een 300-tal mensen”, pikt Mathias in. “We hebben dat doel bijna bereikt. Mensen kunnen nog kaarten reserveren in de winkel of via de webshop. We verkopen ook steunkaarten voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn op het ontbijtbuffet. Als extraatje krijgen we bovendien bezoek van ex-Miss België Kedist Deltour, die ambassadrice is van Pelicano.”

Dag van de Volle Brooddoos

Ook op de Dag van de Volle Brooddoos op vrijdag 26 april komt Kedist naar Langemark. “Pelicano kiest dan twaalf scholen waar een ambassadeur en een bekende kok langskomt om de brooddozen van alle leerlingen te vullen. VBS Langemark is een van die twaalf scholen en Kedist zal dus opnieuw van de partij zijn. Op die dag kunnen we dan ook de cheque met de opbrengst van het ontbijtbuffet overhandigen”, glundert Jasmine.

Een volwassenticket voor het ontbijtbuffet kost 16 euro, voor kinderen is het 10 euro. Van donderdag 4 april tot zondag 7 april kun je per aankoop van 10 euro kans maken op een duoticket voor het ontbijtbuffet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier