Bakkerij Laurens ambassadeur campagne lokaal winkelen

Laurens Devestele en Melissa Laureins. © Davy Coghe
Redactie KW

Bakkerij Laurens werd als een van de 47 West-Vlaamse winkeliers bekroond tot ambassadeur van Ik koop lokaal bij een winkelier van hier. De Ondernemerscentra West-Vlaanderen willen hiermee het belang van lokaal kopen in de kijker zetten.

De bakkerij in het hartje van Varsenare heeft altijd al een warme band gehad met de omgeving. De voormalige stichter van de bakkerij Hervé Tavernier was jarenlang de man achter het kermisgebeuren en stond regelmatig garant voor een of andere gekke actie. In 2015 werd de bakkerij overgenomen door Laurens en Melissa De Vestele, jonge bakkers maar ook inwoners van het dorp. Het koppel probeert ook de band met Varsenare goed te onderhouden.

Dorpsleven

“Zo was er vorig jaar de Facebookactie zoek de ovenpaal. Gelijkaardig aan De stoel op televisiezender Eén werden op de Facebookpagina van de bakkerij filmpjes losgelaten waarbij men een locatie in Varsenare diende te vinden”, vertellen ze. “We proberen ook dagelijks een goed contact te hebben met de klanten én we proberen om echt deel uit te maken van het dorpsleven.” (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier