Axelle biedt met ‘My First Spa’ wellness voor baby’s aan

Axelle leert met behulp van een pop aan hoe je een baby best masseert.© EG
Axelle leert met behulp van een pop aan hoe je een baby best masseert.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

In het beauty- en wellnesscentrum Bellini in Vlamertinge kunnen voortaan ook baby’s genieten van een massage en bubbelbad. Dat is het gevolg van de ondernemingslust van vroedvrouw en student verpleegkunde Axelle Roelens. Zo’n behandeling is goed voor baby’s én ouders, zegt ze.

Axelle Roelens (22) studeerde eerst af als vroedvrouw. “De keuze om vroedvrouw te worden was vlug gemaakt en ik ben nog altijd heel blij met mijn beslissing. In het Sint-Janscollege in Poperinge kregen we een dag ‘werkveld’ en die dag op de materniteit in het Jan Yperman Ziekenhuis boeide mij enorm”, vertelt ze. “In 2018 begon ik met de opleiding bachelor in de vroedkunde, aan de hogeschool Vives in Kortrijk. Dat was het begin van een boeiend, uitdagend en hartverwarmend avontuur. Tijdens mijn stages en vakantiejob in het Jan Yperman Ziekenhuis heb ik enorm veel geleerd. Het waren drie mooie, intense en leerrijke jaren, bij een toffe ploeg waar ik mij echt thuis voelde.”

Student-ondernemer

“Na mijn bachelor vroedvrouw koos ik ervoor om verder te studeren”, vervolgt Axelle. “De jobs als vroedvrouw liggen niet voor het rapen. Ik zag het niet zitten om op zelfstandige basis te beginnen en wou graag nieuwe kennis opdoen. Sinds september 2020 volg ik dus de opleiding bachelor verpleegkunde in Vives. Ik hou van de mooie, unieke en liefdevolle momenten tussen ouders en baby, en dat had ik niet. Daarom besloot ik om als student te ondernemen en mijn eigen baby wellness te starten. De naam was vlug gekozen: het is de eerste ervaring en ontmoeting die een baby heeft met een wellness, en dus werd het ‘My First Spa’.”

Een baby wellness biedt volgens Axelle niets dan voordelen. “Een babymassage en het drijven met een neck float in water bevordert de band tussen ouders en baby, geeft zowel voor de ouders als voor de baby een moment van rust, en heeft een positief effect op stress. De baby kan vrij en autonoom bewegen in het water, wat de spierontwikkeling versterkt. Het drijven in water is goed voor de bloedsomloop, stimuleert de spijsvertering en vermindert darmklachten. Het vergroot de longcapaciteit en leert de baby dieper ademhalen. Het zorgt ook voor een positieve ontwikkeling van het evenwicht en de coördinatie, en komt als fysieke activiteit de nachtrust van de baby ten goede. Ik dank Stefaan Decadt dat ik in Bellini in de Rodenbachstraat terecht kan en heb een goede samenwerking met Olivia, die het wellnesscenter uitbaat.”

www.myfirstspa.be, 0471 25 32 26, Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.