An Buyse runt interieurzaak in vroegere dokterspraktijk in Ingelmunster

An Buyse start ‘Stof Tot Nadenken’ in de Bruggestraat 145. © FODI FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

An Buyse opende haar zaak in raamdecoratie, meubelstofferen en interieur ‘Stof Tot Nadenken’ in de Bruggestraat 145 in Ingelmunster. Tot anderhalve maand geleden was op dezelfde locatie nog de praktijk van dokter Jan Van Haute gevestigd. An is getrouwd met Piet Van Haute, zoon van Jan en Lut.

An (37) is afkomstig uit Izegem en zus van Serge Buyse van ‘t Hof van Commerce. Ze heeft ruime ervaring in de textielsector. An studeerde mode en kledij in Ave in Izegem en werkte vijf jaar bij Inside in Roeselare, producent van raamdecoratie. Samen met echtgenoot Piet Van Haute verhuisde ze naar Wortegem-Petegem. Ze hebben twee kindjes van 4 en 2 jaar. Na de verhuis begon An te werken bij raamdecoratie Heytens.

De combinatie met het gezin werd echter moeilijker door de werkuren. Ze werkte dan bij Syntra in Gent. Na het tweede kindje wilde An echter naar haar roots terugkeren. Ze volgde een opleiding voor meubelstoffeerder bij de VDAB in Waregem. Eerst begon ze raamdecoratie te verkopen. Al haar stalen zaten in haar autokoffer en ze ging langs bij de mensen thuis. Ze ondervond dat veel mensen wel even wilden komen kijken, maar An had dan nog geen toonzaal. Toen het vroegere dokterskabinet beschikbaar kwam, moesten An en echtgenoot Piet niet lang nadenken en ze besloten haar eigen zaak daar onder te brengen. In een mum van tijd transformeerde het dokterskabinet in een eigen zaak, waarin nu stoffen en decoratie centraal staan. Het gezin blijft in Wortegem-Petegem wonen. “De afstand valt mee. In 20 à 30 minuten – afhankelijk van het verkeer – ben ik hier ter plaatse”, zegt ze.

Tweede leven

An stoffeert oude meubelen, poefs, banken… Alles krijgt een tweede leven. “Voor de raamdecoraties zijn mijn twee leveranciers Inside Blinds uit Roeselare en Toppoint uit Nederland. Ik meet op bij de mensen thuis, geef advies, bestel en ga het zelf plaatsen. Ik werk voornamelijk voor particulieren, die soms niet hun gading vinden bij een grotere keten maar die wel houden van een persoonlijke aanpak. Zij kunnen rekenen op gespecialiseerd advies en weten dat hun dossier in goede handen is. Bij grote ketens heb je dat niet altijd”, vertelt An verder, die vorig weekend opendeur hield in haar nieuwe zaak ‘Stof Tot Nadenken.

“Mijn firmanaam is catchy. Ik wilde iets met stof in mijn naam. Het is mijn schoonbroer Dries, de creatieveling van de familie, die op deze naam kwam. Stof Tot Nadenken klopt volledig. Raamdecoratie is een belangrijke investering, waar goed moet worden over nagedacht voor je de beslissing neemt om je interieur de opknapbeurt te geven die het verdient.”

Uitdagende tijden

“Ondanks de uitdagende tijden zijn er ook opportuniteiten voor de sector. Zo is een gezellig en knus interieur sinds corona voor veel mensen belangrijker geworden. Als beginnende firma heb ik al veel werk. De winkel zal maar drie dagen per week open zijn. De andere dagen ga ik bij de mensen thuis en neem ik ruimte om te stofferen, decoratie plaatsen,… In mijn zaak probeer ik een huiselijke sfeer te scheppen, zodat de mensen zich vlug thuis voelen in een aangename omgeving met een kijk op stoffen en alles wat erbij komt kijken.”

Alle info: info@stoftotnadenken.bewww.stof-tot-nadenken.com.

info@stoftotnadenken.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.