Albert Vastgoed neemt Acasa over in Brugge

Immo Acasa, opgericht en jarenlang gerund door René Vercruysse, die enkele maanden geleden omkwam in Brazilië, is overgenomen door Albert vastgoed. Zaterdagnamiddag zet het nieuwe ‘Acasa, familie van Albert’ officieel de deuren open.

Peter-Jan Matthijs en Jan Vlieghe bij hun nieuwe kantoor. © Davy Coghe

Het nieuws van het overlijden van René Vercruysse, de bekende zaakvoerder van Immo Acasa, sloeg enkele maanden geleden in als een bom. Zeker in de zaken- en vooral vastgoedwereld was Vercruysse en heel bekende en gerespecteerde figuur.

De man verdronk in zee tijdens een reisje met een van zijn drie dochters in Rio De Janeiro. Het verdriet bij de familie en zeker bij de drie dochters was enorm, maar tegelijkertijd moesten ze ook de verdere zakelijke opvolging zien te regelen.

Geen erkenning

Het vastgoedkantoor werd nog een tijdje gerund door een team vaste medewerkers, maar op langere termijn was dit niet haalbaar. Renés dochters hebben niet de ambitie noch de kennis ze beschikken niet over een erkenning als makelaar om de zaak zelf voort te gaan runnen. Dat wisten ook Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed. Deze vastgoedonderneming ontstond zo’n drie jaar geleden met een eerste kantoor in Brugge, maar heeft nu al een ruim netwerk aan kantoren en makelaars over heel Vlaanderen.

Familie van Albert

De naam Albert werd ontleend aan de voornaam die zowel de grootvader van Jan als Peter-Jan droegen. “De grootvader van Peter-Jan was trouwens ook echt een soort makelaar avant la lettre“, weet Jan Vlieghe. “Wij hebben een bijzondere bedrijfsfilosofie waarbij alle medewerkers, maar ook klanten en partners ‘familie van Albert worden genoemd.’ We gebruiken geen titels en strak omschreven functies, maar werken samen met mensen met elk hun eigen kwaliteiten en ervaringen.” De ‘familie van Albert’ legde dus contacten met de familie van René Vercruysse.

“Het kantoor gaat nu verder door het leven als ‘Acasa, familie van Albert'”

De situatie waarin Immo Acasa verkeerde was dan ook bekend bij Albert Vastgoed. “Wij kennen de sector en wisten dus uiteraard goed wat er gebeurd was met René Vercruysse en de gevolgen daarvan voor het kantoor”, gaat Jan Vlieghe voort. “Er zijn drie prachtige en intelligente dochters Vercruysse, maar zij zullen dus het kantoor zelf niet voortzetten. We zijn dan in gesprek en in onderhandeling gegaan met de familie en konden een overeenkomst tot overname bereiken. Het kantoor gaat nu verder door het leven als ‘Acasa, familie van Albert’. We respecteren dus de eigenheid van het kantoor en zullen ons er ook mee richten op het hogere segment van woningen en op woningen in de Brugse binnenstad.”

Acasa, familie van Albert opent op zaterdag 20 oktober de deuren voor het publiek. Van 13 tot 17uur is iedereen welkom. Voor de liefhebbers is er een wijndegustatie met wildpaté.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.