Albert Heijn opent woensdag 5 mei nieuwe vestiging in Kortrijkstraat in Ingelmunster

Benoit Dezutter tussen de goedgevulde rekken. (foto FODI)
Benoit Dezutter tussen de goedgevulde rekken. (foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Deze week opent Albert Heijn de nieuwe vestiging in de Kortrijkstraat 114. Het is een ruime winkel met een oppervlakte van 1.500 m². Er werken ongeveer 40 personeelsleden, waarvan 25 procent effectief in Ingelmunster woont. Uitbater Benoit Dezutter wordt het gezicht van de winkel.

Tijdens de tweede week van januari 2021 ging de vroegere Discotheek Verso tegen de vlakte. Dik vier maanden later werd al een gloednieuwe winkel in gebruik genomen, met een totale oppervlakte van 1.850 m². De winkel zelf is 1.500 m² groot. Er zijn 130 parkeerplaatsen. “We zitten in een nieuw pand. Het is een aantrekkelijk gebouw met veel lichtinval. Om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, werken we onder andere met een koelsysteem op CO2, LED-verlichting en wordt het dak voorzien van zonnepanelen. Op die manier kunnen we meer dan 30% van ons energieverbruik zelf voorzien”, zegt Supermarkt Manager Benoit Dezutter, die samenwerkt met assistente Sara Boone. “Rondom het gebouw is een ruime groenzone met bomen en is er een makkelijke doorgang voor voetgangers en fietsers naar de achterliggende Hoevewijk.”

Gesloten op zondag

In de nieuwe vestiging zullen ongeveer 40 mensen tewerkgesteld zijn, die – afhankelijk van de drukte – worden aangevuld met fexijobbers en jobstudenten. “We hechten veel belang aan ons team. We willen als uitbater toegankelijk zijn, naar hen luisteren en ze enthousiasmeren. Een positieve vibe onder de medewerkers creëeren en die ook uitstralen naar onze klanten. Ongeveer 25 procent van de nieuwe werkkrachten woont effectief in Ingelmunster. De meeste hebben een directe connectie met Ingelmunster of wonen in aanpalende steden en gemeenten, zoals Izegem, Meulebeke, Harelbeke, Roeselare, Koolskamp, Heule, Tielt, enz. Albert Heijn zijnde bestaat ons team uit een mix van persoonlijkheden en culturen. We willen er voor iedereen zijn en trekken deze lijn ook maar al te graag door onder onze medewerkers”, vertelt Benoit verder. “Dankzij een doorgedreven voorbereiding zijn we tijdig klaar. Onze mensen kregen een mooie opleiding bij collega Albert Heijn winkels. Bij Albert Heijn lopen de bonussen van maandag tot zondag. Op maandag proberen we de vaste afspraak te zijn voor onze klanten om hen te verrassen met nieuwe bonussen. Dit houdt ook in dat de winkel op zondag gesloten zal zijn. Niet enkel op de openingsdag, maar ook op zaterdag 8 mei verrassen we de eerste bezoekers met een leuk gratis product.”

“We vullen elkaar aan”

Benoit Dezutter ziet het – samen met zijn team – zitten. “Zelfs onze collega’s uit de straat stuurden ons berichtjes om ons succes toe te wensen. Dat vind ik fantastisch. We zijn buren en vullen elkaar aan. Albert Heijn staat voor een verrassend assortiment, Hollandse prijzen en een persoonlijke service. Zo zijn er de prijsfavorieten, meer dan 1.250 artikelen met superlage prijzen. De winkel in Ingelmunster is de 61ste winkel van Albert Heijn, de derde in 2021.”

“25 procent van het personeel woont effectief hier”

In de nieuwe vestiging werken er veel Ingelmunsternaren. Isabella Vanslambrouck (22) uit de Bruinbeekstraat studeerde af als dierenverzorgster en werkte twee jaar bij Sea Life in Blankenberge. “Door corona kon ik niet meer terug gaan en dus ging ik op zoek naar een andere job. Ik solliciteerde voor een job als vulploegmedewerker, maar ik ga uiteindelijk werken in de bakkerijafdeling. Dat valt reuze mee omdat ik ook thuis graag met bakken bezig ben.” Jolien Adyns (19) woont in de Lysbrugstraat. Ze volgde eveneens de richting dierenverzorging bij Vabi in Roeselare. “Nu heb ik een job dichtbij huis. Ik werk er in de vulploeg. Ik ben in dienst sinds maandag 19 april. Ik kreeg één week opleiding in de Albert Heijn in Kuurne en sinds maandag 26 april ben ik aan de slag in de nieuwe vestiging in Ingelmunster.”

Albert Heijn, Kortrijkstraat 114: open van maandag tot zaterdag van 8 tot 20 uur, op zondag gesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.