Dieven stelen 38 fietsen bij fietshandelaar Bouttry in Houtem

Redactie KW

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zijn inbrekers er in geslaagd 38 dure koersfietsen en mountainbikes buit te maken bij fietshandelaar Gerry Bouttry in Houtem.

Tijdens de actie werd een stuk omheining weggeknipt en werden twee gaatjes geboord in een houten vensterraam. Zo verschaften de dieven zich toegang tot de winkel. Het fietsmateriaal werd door het kleine venster terug naar buiten gedragen. De inbrekers moesten daarbij tweehonderd meter over de akkers afleggen om alle gestolen fietsen in hun grote bestelwagen kwijt te raken.

“38 dure mountainbikes en koersfietsen zijn er gestolen. Net zoals heel wat fietsvorken, versnellingsapparaten, noem maar op. Zelfs materiaal dat de dag voordien was geleverd hebben ze meegenomen. Het gaat bijna allemaal om duur materiaal, een fiets van 399 euro lieten ze staan…”, wist een bedrukte Gerry te vertellen. Enkel nog wat prijsetiketten die verstrooid in de winkel liggen, tonen aan wat de dieven hebben mee gegraaid. De bewoners van de winkel hebben niets gehoord. Pas toen ze donderdagmorgen in de winkel kwamen, merkten ze wat er was verdwenen. Blijkbaar vertoont deze inbraak veel gelijkenis met een recente inbraakgolf in Adinkerke. In het Achterveld en de Veldstraat zijn dieven op dezelfde manier in een achttal huizen binnen gedrongen.

(SGV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie het Wekelijks Nieuws Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.