Deceuninck ziet jaaromzet met vijfde dalen

Redactie KW

Raamprofielenproducent Deceuninck heeft in 2009 de omzet met 19,6 procent zien dalen tot 506,5 miljoen euro. Daarmee wordt de trend van de voorafgaande kwartaalrapporten bevestigd. In het vierde kwartaal bleef de omzetdaling wel beperkt tot 9,4 procent, om uit te komen op 128,2 miljoen euro.

Sinds november bevinden de verkoopvolumes zich op het niveau van 2008. Het plaatje verschilt sterk per regio. In West-Europa bleef de omzet in het vierde kwartaal stabiel ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar.

In Centraal- en Oost-Europa was de toestand somberder, met een omzetdaling van 25 procent, onder meer als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. De bouwsector in de regio zit er in een zware crisis.

Turkije zag de omzet met 6 procent slinken, al is die daling volledig toe te schrijven aan de verzwakking van de Turkse lira. Als dat wisselkoerseffect uit de cijfers wordt gefilterd, vertonen de Turkse activiteiten een omzetstijging van 5 procent.

Het positiefste beeld komt uit de VS, waar de omzet met 9 procent toenam in het vierde kwartaal. Het bedrijf schrijft dat toe aan fiscale stimuli van de Amerikaanse overheid.

Topman Tom Debusschere blijft erg voorzichtig in zijn vooruitzichten voor 2010. “De visibiliteit op korte termijn blijft beperkt’, staat in een persbericht. “Voor 2010 gaan we uit van een gelijk blijvend volume. De stabilisering in alle regio’s is een feit, maar van een algemeen economisch herstel in de bouwsector is nog geen sprake.” (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.