Zevende editie Beveren Lacht met Gili in De Nieuwe Deure

Jeugdatelier De Durvertjes organiseert zaterdag een nieuwe editie van Beveren Lacht in De Nieuwe Deure. Vanaf 20 uur komen MC Mohsin Abbas, improvisatiecollectief The Lunatics en metalist Gili een lach toveren op de aanwezige gezichten tijdens een 130 minuten durende show.

Achtergronden en objecten 8 PD OS8118_Wolken en hemel_Fonds et objets 8 PD OS8118_Nuages et ciel

“De eerste twee edities werden door initiatiefnemers Filip Busschaert, Nel Sambaer en Giovanni Declerck nog georganiseerd in samenwerking met KSA BeBo, maar ondertussen is het al de vijfde keer dat wij ons met Jeugdatelier De Durvertjes engageren om Beveren Lacht te helpen organiseren”, steekt voorzitter Stijn Decoene van wal. “Het is een heel leuk evenement dat we graag nog vele jaren blijven doen. Bovendien ligt het ook wat in het verlengde van wat wij doen in ons atelier.”

Mentalist Gili

“Bovendien heeft Beveren Lacht een heel goede naam bij de artiesten. Ze komen allemaal graag naar hier afgezakt. Ze weten dat ze goed ontvangen worden en dat we een leuk publiek hebben dat enthousiast meegaat in hun show. Het is de bedoeling om de komende jaren nog verder te groeien met ons evenement. Zo organiseerden we eind oktober ook al de derde editie van Beveren Lacht Uit in samenwerking met café Romen in Roeselare. Maar mijn ultieme droom is om ooit een humorfestival te kunnen organiseren.”

“We hopen alvast om van deze editie opnieuw een daverend succes te maken. We wisten alvast enkele mooie namen te strikken, die het beste van zichzelf zullen geven in een 130 minuten durende show. Mohsin Abbas is heel gedreven MC die zeven jaar terug sterk scoorde in de Humo’s Comedy Cup. Hij zal tien minuten voor, tijdens en na de show zijn ding doen. Zijn performance heeft een ietwat scherp kantje, maar zal zeker gesmaakt worden door het publiek.”

“Mijn ultieme droom is om ooit een humorfestival te kunnen organiseren”

“The Lunatics is dan weer een improvisatiecollectief dat veel interactie zoekt met het publiek. Het is de eerste keer dat we zoiets doen. Afwachten dus of dat in goede aarde zal vallen, maar ik denk het wel. De hoofdact van de avond is dan weer niemand minder dan mentalist Gili, die ondertussen bij iedereen wel bekend is. Mooie namen dus op de affiche.”

Nieuw project

Ondertussen is hij al volop bezig met het volgende project van Jeugdatelier De Durvertjes. “Op 26, 27 en 28 april 2019 brengen we onder leiding van regisseur Jan Vanaudenaerde een jeugdtoneel waarin we al de kindjes van ons atelier willen betrekken. Een groot project, maar het zal zeker en vast de moeite zijn”, besluit de voorzitter.

Kaarten voor Beveren Lacht zijn verkrijgbaar via de website www.beverenlacht.be en kosten 15 euro. Er zijn ook opnieuw vipkaarten beschikbaar voor 25 euro, waarmee je vanaf 18 uur in De Nieuwe Deure terecht kan voor een uitgebreide receptie. De deuren voor de andere bezoekers gaan open om 19.30 uur. De show zelf gaat om 20 uur van start.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.