Vox Musica brengt stemmig concert in De Spil

Op de achterste rij herkennen we van links naar rechts: Emanuel Vansteenkiste, Lara Aerbeydt, Jomme Houbaert, Hendrik Deneir, Wout Degline, Ignace Vanhoorne en Frauke Strynck. Zittend van links naar rechts: Aïsha Janssens en Liesbeth Deneir. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

Op zondag 22 april organiseert Vox Musica het concert ‘STEM Vox Musica’ in De Spil. Dit is meteen het slotconcert van het feestjaar naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Vox Musica.

Met de drie koren van de vereniging bestaande uit 130 zangers en muzikanten worden de muziekliefhebbers twee uren lang ondergedompeld in de recente muziekgeschiedenis. Kinderkoor Mini Musica, jeugdkoor Vox Musica en volwassenenkoor VOXplus brengen populaire muziek van U2, Loreen, Neil Diamond, Madonna, Michael Jackson, Eurythmics en Andre Hazes.

De focus bij dit concert ligt op het muzikale aspect, maar wie Vox Musica kent, weet dat deze show opnieuw vol verrassingen zal steken. Vanaf het moment dat het publiek de inkomhal van De Spil binnenstapt, zal het moeten kiezen. Het concert zal interactief zijn maar ook heel democratisch.

“We hebben het voor de klassieke manier van stemmen, met potlood en papier”

“Niet voor niets draagt ons feestconcert de mooie naam STEM Vox Musica”, lacht Emmanuel Vansteenkiste.

“De verschillende stemmen in de koren (sopranen, alten, tenoren, bassen) hebben de afgelopen weken een promotiecampagne gehouden om hun ‘stem’ onder de aandacht te brengen. In korte filmpjes op de Facebookpagina van Vox Musica hebben ze hun visie kenbaar gemaakt. Bij het binnenkomen in De Spil zal het publiek een stemformulier krijgen, op die manier houden we een opiniepeiling en deze resultaten gebruiken we meteen in onze (verkiezings)show. In de inkomhal zullen stemhokjes opgesteld staan en er zullen ook stembussen zijn. Het programmaboekje is opgemaakt als verkiezingspropaganda.”

In de zaal

“Als je het podium bekijkt, zal meteen duidelijk zijn dat we het nogal hebben voor de oude, klassieke manier van stemmen met rood potlood en papier. Het publiek zal invloed hebben op de songs die gezongen worden. Bij ons mogen we onze kiezers wel nog geschenkjes aanbieden en dat doen we dan ook. We beschouwen de Schouwburg als ons parlement. Er zal zelfs een kleurrijke zetelverdeling te zien zijn.”

“Burgemeester Kris Declercq heeft sterke interesse in onze stembusslag en komt de verkiezingsuitslag live bekijken. Er komt die namiddag ook een president langs in De Spil en misschien neemt er iemand zelf het heft in handen om het koor te dirigeren.”

Vox Café

Voor het concert en tijdens de pauze kan het publiek terecht in het Teaterkafee in De Spil. Na het concert wordt iedereen uitgenodigd in het Vox Café. Dat café opent de deuren in zaal Don Bosco, de thuisbasis bij uitstek van Vox Musica. Deze zaal is gelegen op wandelafstand van cc De Spil en is de ideale plaats om na het optreden even bij te praten en de eerste coalitiegesprekken te voeren. (PS)

Kaarten zijn enkel te koop via cc De Spil. Een standaardticket kost 12 euro, je betaalt 10 euro met een studentenkaart en slechts 6 euro wanneer je jonger dan 12 jaar bent of in het bezit bent van een vrijetijdspas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.