Revuetje en Boontje uit Bredene gooien de handdoek in de ring: “Al twee acteurs besmet”

Eind september waren ze bij het Breinings Revuetje nog uitgelaten omdat ze na een jaar gedwongen onderbreking opnieuw de planken op mochten. Half november is echter opnieuw het doek gevallen over het jaarlijkse rendez-vous met de Revue. © MM
Redactie KW

Ze keken vorige week nog met een bang hartje uit naar de première van hun nieuwe productie ‘De ingebeelde zieke’ en hun vrees bleek terecht: eind vorige week besliste toneelkring Boontje, gedwongen door de omstandigheden, de productie te verschuiven naar het voorjaar van ’22.

“Jammer genoeg zijn, ondanks onze grote voorzichtigheid en uitgebreide voorzorgen, enkele van onze acteurs besmet geraakt. Omdat de gezondheid van iedereen (zowel spelers, medewerkers, familie als toeschouwers) boven alles gaat, hebben we besloten om onmiddellijk de nodige maatregelen te nemen. Alle geplande voorstellingen (voorzien op 24, 25, 26, 27 en 28 november) worden verplaatst naar het voorjaar van 2022”, liet voorzitter Arlette Brackx eind vorige week optekenen.

De voorzitter had het vorige week al aangegeven: de goesting om na bijna twee jaar weer te spelen, was bijzonder groot bij haar gezelschap. “Maar de omstandigheden konden onze mooie plannen nog in het gedrang brengen, dat besefte ik toen maar al te best. Vorige week meldden twee spelers al dat ze ziek waren.” Nu blijkt dat ze effectief corona opgelopen hebben, mag Boontje zijn jubileumproductie naar aanleiding van zijn 25e verjaardag opnieuw opbergen.

Opnieuw geen Revuetje

Ook bij het Breinings Revuetje werd intussen eenzelfde moeilijke beslissing genomen. “We hebben met pijn in het hart beslist om de revue niet te laten doorgaan”, meldde voorzitter Alain Lynneel afgelopen donderdag.

“We hebben nog op allerhande manieren voortgewerkt aan de nieuwe revue maar door besmettingen van spelers, medewerkers en de stijgende coronacijfers in het algemeen hebben we beslist om de productie stop te zetten. Ook voor ons gaat ieders gezondheid boven alles.

We konden ook onmogelijk het risico nemen dat er op het moment van de voorstelling spelers zouden uitvallen. Die zijn immers onvervangbaar.”

Wie al een ticket aanschafte, kan dat gebruiken voor de revue 2022. “Dat wil zeggen dat wanneer je een ticket hebt gekocht voor de vrijdagvertoning van dit jaar je ticket geldig zal zijn voor de vrijdagvertoning in december 2022. Er kunnen jammer genoeg geen kaarten teruggenomen worden”, besloot Alain Lynneel.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.