Moordenaar gezocht bij Theater O’ana: “We zullen het publiek doen lachen en huiveren tegelijk”

Cast en medewerkers van de productie '13 over Twaalf' van O’ana. © JS
Johan Sabbe

Vier avonden in september speelt Theater O’ana zijn nieuwe jongerenproductie 13 over Twaalf. Het worden voorstellingen vol spanning, want er gebeurt een moord. Het publiek mag mee op zoek naar de dader. De regie is in handen van Robin Segaert.

De opvoeringen hebben plaats op vrijdag 20, zaterdag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 september, telkens om 20 uur in zaal Club de B aan de ‘s Gravenwinkelstraat. Het stuk is oorspronkelijk geschreven door Billy St. John en werd vertaald door Han Steemers.

Lachen en huiveren

Sylke Vanrietvelde (31) is voorzitter van O’ana. “Het verhaal draait rond de machtige miljonair Victor Winslow”, zegt ze. “Hij is de producent van een heel populaire tv-soap. Wanneer hij de leden van de cast en de crew uitnodigt voor een feest in zijn landhuis, durft er niemand te weigeren. Hij deelt zijn gasten mee dat hij hen heeft geïnviteerd om hem te helpen bij het uitdokteren van een nieuw moordmysteriespel dat hij onder de naam 13 over Twaalf bedacht heeft. Dat spel neemt echter een gevaarlijke wending als er een lijk aangetroffen wordt. Privédetective Peter Griffin moet de moordenaar zien te vatten vooraleer die opnieuw kan toeslaan…”

“We zullen het publiek doen lachen en huiveren tegelijk. Ik vermoed dat iedereen twee keer zal nadenken voordat hij of zij de uitnodiging voor een moordmysterieavond aanvaardt (lacht). De toeschouwers worden hoe dan ook tijdens de voorstelling actief aangemoedigd om mee te zoeken naar de moordenaar.”

“Opgepast voor wie een van onze vier voorstellingen wil bijwonen. De plaatsen zijn namelijk genummerd en worden toegewezen op basis van de datum waarop de tickets zijn gekocht. Wie snel reserveert, krijgt de beste zitjes.”

Jongeren van 12 tot 26

De cast bestaat uit jongeren tussen de 12 en de 26 jaar: Jasper Borra, Jonathan Bruynooghe, Jitske Cagnie, Hazel Claeys, Axelle Cools, Isolde Coopman, Lars Deleu, Lucas De Pauw, Lize Gijbels,

Guillaume Ide, Lisa Kerkhofs, Anahí Palacios De Wandeler, Lisa Nijborg, Ida Swaenepoel, Mila Vanbrabant en Lentl Vermeersch.

“Ze doen allemaal keihard hun best om er fantastisch theater van te maken”, aldus Sylke. “En onze ervaren regisseur Robin Segaert leidt alles in goede banen. Een stuk om naar uit te kijken!”

Voor de aankoop van tickets (13 euro): www.theater-oana.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier