Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan”

Op de foto zien we v.l.n.r. burgemeester Dirk De fauw, actrice Liesa Naert en schepen Nico Blontrock tijdens de huldiging van het Liesa Naertplein. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Naar traditie trapte Cultuurcentrum Brugge het nieuwe seizoen weer af met de tijdelijke benaming van het pleintje bij theaterzaal Biekorf naar een Brugse culturele persoonlijkheid. Dit jaar werd voor actrice Liesa Naert gekozen. “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan en verslond destijds boeken uit de bibliotheek hierbij”, zegt Liesa Naert.

Liesa Naert treedt met deze tijdelijke naamgeving van het Biekorf-plientje in de voetsporen van, in volgorde sinds 2016, Jacqueline Compernolle, Marec, Lara Taveirne, Peter Slabbbynck, Anna Vercammen, Sam Louwyck, DJ Grazzhoppa en vorig jaar de betreurde dichteres Patricia Lasoen. Liesa, die opgroeide in Brugge, is als actrice uiteraard bekend van rollen in Willy’s en Marjetten, Quiz Me Quick, Eigen Kweek, Gevoel Voor Tumor, Nonkels en nog een hele resem aan televisie en filmproducties. Daarnaast schittert ze ook regelmatig op de Vlaamse bühnes in theaterproducties, is ze een veelgevraagd gezicht in panelshows, en leent ze sinds vorig jaar ook haar stem aan radiozender Nostalgie. “Door elk seizoen samen te werken met creatieve Bruggelingen verzekert het Cultuurcentrum zich van een frisse blik op zowel de programmatie als het Cultuurcentrum zelf en bij uitbreiding op het leven in Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw (cd&v). Liesa Naert zal samen met het collectief Club Magie en beeldend kunstenaar Diego Latruwe, wiens solotentoonstelling zondagmorgen werd geopend, een seizoen lang de programmatie kleuren.

“Liesa zal het seizoen kleur geven met als rode draad het thema ‘Lof der Speelsheid’. Als haar televisiewerk in bijvoorbeeld Willy’s en Marjetten en Quiz Me Quick iets zijn om op voort te gaan dan mogen we ons inderdaad aan een zeker niveau van speelsheid verwachten”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (cd&v).

Interactie met Bruggelingen

“Ik heb nog vakantiejobs gedaan hier bij de theaterzaal, verslond boeken uit de bibliotheek hierbij en bracht heel wat tijd door in de toenmalige cactusclub en de republiek hier in de Sint-Jacobsstraat. De plek is me dus zeker niet vreemd”, geeft Liesa Naert zelf mee. “Dit theaterseizoen wil ik ook in interactie gaan met de Bruggelingen, onder meer door een geheimenbox die Brugge zal rondreizen en waarmee we een luisterspel zullen maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier