KLJ brengt komedie ‘Was dat vandaag?’ in Den Tap in Lendelede

Floor Vanhaesebrouck, Thibaut D'Hondt, Maxime Vandecasteele, Sarah Vannieuwenborghe, Ronny Vandewalle, Robin Hanssens, Pieter-Jan Demarez, Evelien Coghe en Ellen Coghe. (foto CLY)
Redactie KW

Van 8 tot 16 oktober speelt KLJ Lendelede in Den Tap vijf keer het stuk ‘Was dat vandaag?’ in een regie van de zussen Ellen en Evelien Coghe. “Twaalf van onze leden staan die twee weekends op de planken”, zegt Karel Blomme die zelf een hoofdrol speelt.

KLJ Lendelede speelt om de twee jaar toneel. “Telkens in de oneven jaren”, zegt Karel. “Wij spelen niet ieder jaar omdat een toneelstuk veel voorbereiding en heel veel inspanningen vraagt van de spelers. Twee keer per week gedurende een drietal maanden repeteren, een decor bouwen, voldoende sponsors zoeken en vinden… Dat slorpt heel van hun vrije tijd op. We zoeken meestal ook een stuk in functie van het aantal spelers dat kan meedoen. En we kunnen ook de rollen een beetje aanpassen als dat moet.”

Het stuk Was dat vandaag? gaat over een familie die voor een belangrijke bijeenkomst naar ‘de Ardennen’ trekt. Voor de verjaardag van Nancy… Of was dat niet de echte reden? En is dat wel vandaag?

Rolverdeling

“Als je dat wil te weten komen, moet je naar een van onze voorstellingen komen!”

“De zussen Ellen en Evelien Coghe zorgen net als twee jaar geleden voor de regie. Hun carrière startten ze bij theater De Wissel in Heule.”

De rolverdeling met Karel, Romy en Emmelien in de hoofdrollen ziet er als volgt uit: Gautran Vanhalsberghe (Gautran), Maxim Vandecasteele (Dirk), Thibaut D’hondt (Thibaut), Floor Vanhaesebrouck (Floor), Justien Debusschere (Emma), Odiel Vanoverberghe (Guy), Pieter–Jan Demarez (Pieter-Jan), Robin Hanssens (Raf), Romy Vandewalle (Nancy), Sarah Vandennieuwenborg (Nathalie), Emmelien Vandemoortele (Anny) en Karel Blomme (Karel).

De voorstellingen hebben plaats in GC Den Tap op vrijdag 8 oktober om 20.30 uur, zaterdag 9 oktober om 20 uur, zondag 10 oktober om 14.30 uur, vrijdag 15 oktober om 20.30 uur en zaterdag 16 oktober om 20 uur.

In voorverkoop kosten tickets 8 euro, aan de deur betaal je 10 euro. Ze zijn te verkrijgen bij de KLJ-leden en via 0495 31 08 00.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier