Tentoonstelling stedenband met Pèrèrè: “Tijd om de band weer te versterken”

Leden van de werkgroep Stedenband met v.l.n.r. Geike Goedbloed, Koen Tack, Jeremie Vaneeckhout en Jean-Pierre Roobrouck. © foto GV
Gerda Verbeke

Sinds 2017 heeft Anzegem een stedenband met Pèrèrè, een kleurrijke gemeente in het Afrikaanse land Benin, gelegen ten westen van Nigeria. Via een reizende tentoonstelling kom je meer te weten over de samenwerking met deze Anzegemse partnergemeente.

“Aan de hand van een hele verzameling tentoongestelde souvenirs van Anzegemnaren die reeds een plaatsbezoek brachten aan Pèrèrè en een aantal grote banners met schitterende foto’s, krijgt de bezoeker een inkijk”, stelt trekker werkgroep Stedenband Jeremie Vaneeckhout. “Door corona is het een periode wat stiller geweest, maar we hopen nu terug de draad te kunnen oppikken en opnieuw ideeën te kunnen uitwisselen.”

Financieel ondersteunen

“We hebben nog geen zicht wanneer we nog eens op bezoek kunnen gaan met een Anzegemse delegatie. Alleszins ondersteunen we ondertussen twee projecten, enerzijds een project rond afval verzamelen en verwerken en anderzijds door een collectief van vrouwen te begeleiden in het verwerken van voedsel. De basisfilosofie vertrekt vanuit het versterken van de bestuurskracht waarbij wij een stukje financieel ondersteunen en deskundig advies trachten te geven.”

“De provincie zijn we ook dankbaar voor de subsidies waarmee we de rondreizende tentoonstelling konden realiseren”, vertelt coördinator Stedenband Gielke Goedbloed van de gemeentelijke dienst Internationale Solidariteit. “De expositie was al te zien in de bibliotheek en in een aantal Anzegemse scholen. Het is voor heel wat mensen een eerste kennismaking met Pèrèrè.”

Vruchtbare kruisbestuiving

“De beperkte financiële middelen die we voorzien vanuit Anzegem, gaan niet naar reizen, maar worden effectief daar ter plaatse geïnvesteerd”, aldus schepen van Internationale Solidariteit Davy Demets. “Vandaag, zondag 5 september, is iedereen van harte welkom (tot 16.00 uur) in de raadzaal van het hoofdgemeentehuis om een kijkje te komen nemen en het glas te heffen op een verdere vruchtbare kruisbestuiving.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.