Mervyn uit Brugge lanceert eerste single op ‘vrijdag de dertiende’ na jaar vol tegenslagen

Nieuw talent in het Vlaamse muziekland. © Tom Talloen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het muzieklandschap heeft er een nieuwe én jonge zanger bij. Mervyn (20) uit Brugge begint inderdaad aan een muziekcarrière. Zijn single moest al in het voorjaar verschijnen, maar de voorbije maanden kende hij niets anders dan tegenslag. Eerst was er de corona, daarna kreeg zijn producer een virale hersenvliesontsteking. Toen dat was opgelost, viel Mervyn van zijn fiets en zat hij acht weken met zijn hand in het gips. Twee dagen voor de lancering van zijn eerste single viel zijn gsm uit en verloor hij al zijn opgeslagen berichten, contacten, enz. Om gek van te worden ! Daarom dat hij besloot om de eerste single ‘Als je met me danst’ te lanceren op vrijdag 13 november of vrijdag de dertiende.

Mervyn alias Mervyn Deblaere is afkomstig uit het mooie pittoreske Brugge. Hij komt uit een gezin van ondernemers. Zijn vader en broer baten allebei een frituur uit in Brugge en Oedelem. Mervyn groeide op in Brugge. Op jonge leeftijd wisten de familieleden van Mervyn al dat hij een entertainer was. Hij vond het leuk om eventjes in de belangstelling te staan op een feest of op een andere gelegenheid. Hij wist op zijn manier hoe hij de mensen moest charmeren en entertainen. Tijdens de lagere school vulde Mervyn ongelofelijk veel vriendenboekjes in. Bij het rubriekje “Wat wil je later worden ? ” schreef hij altijd het volgende : “Iets in de showbizzwereld.” De jonge kerel was er nog niet aan uit wat hij dan precies wilde gaan doen.

Mervyn bleef maar dromen van een podium. In 2010 ontdekte hij nog een ander talent en dat was het imiteren van Michael Jackson. Hij viel daarmee op, want welke jonge kerel van tien jaar kan Michael Jackson imiteren? Uren spendeerde hij in zijn kamer. De jonge entertainer had nood aan verbetering. In 2014 volgde hij dansles bij de winnaar van ‘My Name Is Michael’ Christophe Lequense. Mervyn kocht jaren later zijn eerste pruik en verschillende jasjes om te gaan optreden als ‘Mervyn Jackson’. Hij beleefde mooie momenten en optredens om nooit te vergeten. Maar er was nog iets …

Mervyn had het gevoel dat hij niet meer voorruit geraakte. De fijne afwerking van bepaalde moves ging moeilijk. De jonge imitator zat op zijn niveau en beter worden zat er niet meer in. Hij baalde enorm. Daar ging zijn droom om in de showbizzwereld aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de zomer van 2019 kwam Mervyn in contact met iemand die goede contacten heeft in de muziekwereld en die heel wat mensen kent. Hij bracht Mervyn bij de juiste mensen, die hem begeleiden om zijn droom waar te maken, namelijk een Vlaamse zanger worden. In juli 2019 begon het jonge team te schrijven en te componeren. In juli 2020 zong Mervyn de laatste nootin van zijn eerste single : ‘Als Je Met Me Danst’. Meteen de start van een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière.

De eerste single !
De eerste single !

De single ‘Als Je Met Me Danst’ – geen cover, wel een gloednieuw nummer – is een feel-good nummer geworden met een positieve sound en een ironische tekst die leidt naar een one-night-stand. “Iedereen herkent zich hierin wel, vermoed ik. Althans de mensen die graag in het nachtleven vertoeven. Of ik er ervaring mee heb, leg ik waarschijnlijk later uit”, lacht Mervyn geheimzinnig.

Mervyn releast zijn eerste single op ‘vrijdag 13 november’ of jawel op… vrijdag de dertiende. Waarom op zo’n dag ? Omdat 2020 voor Mervyn al een jaar is vol tegenslagen. “Eerst kwam die onverwachte pandemie op ons af, daarna kreeg iemand van mijn team een virale hersenvliesontsteking en was die weken out. Alsof dat nog niet genoeg was. Hét moment dat we eraan konden beginnen, viel ik met mijn fiets en brak ik mijn hand. Resultaat : acht weken gips ! En twee dagen voor de lancering is mijn gsm stuk. Alles wat erop staat, is footsie. Dat waren allerlei facetten die ik in de voorbije maanden meemaakte, waardoor de voorbereidingen telkens werden uitgesteld én uitgesteld én uitgesteld. Alhoewel voor velen vrijdag de dertiende een ongeluksdag is, wordt die dag voor mij – hopelijk – een geluksdag. Meer pech dan in de voorbije maanden, kan ik immers niet hebben,” besluit Mervyn. (PADI)

Mervyn uit Brugge lanceert eerste single op 'vrijdag de dertiende' na jaar vol tegenslagen
© Tom Talloen

De eerste single van Mervyn vind je terug op alle grote streamingsplatformen. Zie ook zijn gloednieuwe website www.mervyn.behttps://www.facebook.com/mervynofficial/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.