Eline Dedeken is geselecteerd voor ‘Ketnet Musical’

foto VRT © Nathalie Dolmans Fotografie Nathalie Dolmans Fotografie
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Eline Dedeken (14) is sinds vorige week regelmatig te zien op Ketnet. Zij is een van de 24 kinderen en jongeren die geselecteerd werden voor de cast van de laatste ‘Ketnet Musical’, die vanaf volgend voorjaar in de zalen verschijnt. Hun avonturen tijdens de bootcamp zijn nu alvast enkele weken te volgen op de jongerenzender. “Zo kan ik volop ervaring opdoen, om hier later hopelijk mijn job van te maken!”

Eline is de dochter van Patrick Dedeken en Myra Bracke en de jongere zus van Thomas. Ze loopt school in Academie Kunsthumaniora Brugge, waar ze woordkunst-drama volgt. “Ik ben een echt showbeest. Dansen, zingen en acteren zijn al van kleins af mijn grootste hobby’s. Ik kan er mijn emoties in kwijt en sta graag in de spotlights”, vertelt ze. Dat heeft Eline niet zozeer van haar ouders mee, maar haar doorzettingsvermogen heeft ze naar eigen zeggen wel aan hen te danken. Zij steunen haar ook volop in haar prille carrière. “Ik zong al bij de groep Hello Stars en was eerder al te zien als figurant in de tv-serie Renaissances. Ik nam ook al deel als figurant in enkele K3-producties. De Ketnet Musical keek ik vroeger als kind en dit stond dan ook heel hoog op mijn wishlist. Daarom schreef ik mij eerder dit jaar ook in voor die audities, al moesten we daarvoor afgelopen zomer een week vroeger uit vakantie terugkeren”, lacht Eline. Geen tevergeefse moeite, want een tijdje later werd ze opgebeld door presentatrice Zita Wauters. Eline had de jury overtuigd tijdens de proeven, die vier dagen duurden. Daardoor maakt ze nu deel uit van de cast van Ketnet Musical: De finale, een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100. “Zo heb ik nu mijn eerste grote rol te pakken, wat ik gevierd heb met kinderchampagne. Sinds de startshow van vorige week is onze bootcamp nu een maand lang elke maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond om 18 uur te zien op Ketnet. In de finaleshow van 5 december komen de jonge kijkers dan te weten wie van ons de twee hoofdrollen mag vertolken, naast Sean Dhondt en Gloria Monserez”, legt ze uit. “Het is wat raar om mezelf bezig te zien op tv, maar ik krijg alleen maar enthousiaste reacties van mijn familie en vrienden, die allemaal supporteren voor mij. Sommigen hebben zelfs al tickets voor de musical geboekt!”

Ondertussen is Eline volop aan het repeteren voor die show, die in maart in première gaat in het Plopsa Theater in De Panne. Daarna zal de musical nog in Kursaal Oostende te zien zijn, maar evenzeer in Antwerpen, Hasselt en Gent. “Voor die repetities en de opnames voert mama mij nu meermaals per week naar Schelle of Londerzeel, na schooltijd. De repetities zijn soms vermoeiend omdat ze veel concentratie vragen, maar ik leer superveel bij en ik vind het allemaal heel spannend!” Eline kijkt er nu natuurlijk al naar uit om in de theaterzalen op te treden, maar daar hoeft het voor haar niet bij te stoppen. “Ik wil hier echt in verder. Na mijn middelbare studies wil ik graag dans, zang en acteren volgen in Nederland. Daarna wil ik zelf op het podium of op filmsets staan, om dan nog later danslerares of zangcoach te worden”, zegt Eline vastberaden. Een jong talent om in de gaten te houden, dus!

Je kan de avonturen van Eline ook volgen via www.instagram.com/eline_dedeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier